• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Mevlüt Ceylan'ın Şiirleri İki Kapak Arasında: Güller ve Çığlıklar

Mevlüt Ceylan'ın Şiirleri İki Kapak Arasında: Güller ve Çığlıklar
Edebiyat, Diriliş, Mavera, Aylık Dergi, Kayıtlar ardı ardına bir şairin biyografisinde sıralanmışsa, edebiyatın merkezinde yetişmiş bir isimden bahsediyoruz demektir. Geçtiğimiz aylarda Mevlüt Ceylan, 'Güller ve Çığlıklar' kitabı ile selamladı okurlarını.

Mustafa Uçurum yazdı.

Edebiyat, Diriliş, Mavera, Aylık Dergi, Kayıtlar ardı ardına bir şairin biyografisinde sıralanmışsa, edebiyatın merkezinde yetişmiş bir isimden bahsediyoruz demektir.Hepsi birbirinden önemli ve bir kuşağın yetişmesinde mektep görevini üstlenmiş bu dergiler bugünkü edebiyatımızı ayakta tutan yapı taşlarındandır.

Mevlüt Ceylan adına aşina olmak için adını saydığım dergiler elbette etkilidir. Bunun yanında Mevlüt Ceylan’ın kendi adına yaptığı çalışmalar da onu 70’li yıllardan günümüze taşıyan bir güce sahip.

Doktora eğitimi için gittiği Londra’ya yerleşen ve yaşamını yakın zamana kadar Londra’da sürdüren Ceylan için memleketten uzakta olmak bir eksi olmamış, bilakis orada yaptığı çalışmalarla edebiyatımıza farklı zenginliklerin kazandırılmasını sağlamıştır. Edebiyatımızın usta isimlerinin (Cahit Zarifoğlu, Necip Fazıl, Erdem Bayazıt, İsmet Özel...) şiirlerini İngilizceye çevirerek, kitapçıklar yayınlayarak Türk şiirinin tanınması için çalışmalar yapmış bir isim Mevlüt Ceylan.  

Türk şiirini tanıtmak amacıyla Londra’da Feyyaz Karacan ile çıkardığı Core dergisi de Mevlüt Ceylan’ın edebiyat çalışmaları arasında sayılacak; sayısı az (3 sayı) etkisi güçlü kaydadeğer bir dergidir.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/26807/mevlut-ceylanin-siirleri-iki-kapak-arasinda-guller-ve-cigliklar

Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim