• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Meydanlarda Tutulan Nöbetlerde Şiirler Baştacı Edildi

Meydanlarda Tutulan Nöbetlerde Şiirler Baştacı Edildi
27 gündür meydanlarda tutulan nöbette şiirler hiç eksik olmadı. Birçok şiir de halkın zihnine 15 Temmuz anısı olarak kazındı. Mustafa Uçurum bu şiirler üzerine yazdı.

15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan, vatanına, bayrağına, iradesine sahip çıkan milletimiz üzerine düşeni hakkıyla yerine getirdi. 15 Temmuz’da İstanbul ve Ankara’da canını ortaya koyarak mücadele edenler, vatanı için şehit olanlar, gazi olanlar elbette tarihin şanlı sayfalarındaki yerlerini aldılar. Bunların yanında neyle karşılaşacağını bilmeden, her türlü haince girişime karşı tek yürek olarak meydanlarda nöbet tutanlar da onurlu bekleyişlerini bir an tereddüt etmeden devam ettirdiler.

Milletimizin tarihteki kahramanlıklarının sadece bir efsaneden ibaret olmadığına şimdi bütün dünya şahit oldu. Şehitlik gibi bir mertebeden bîhaber olanların anlayamayacağı bir yüreklilikle nöbet tutan her fert, aslında göğsünü tanklara, namlulara siper ettiğini de tüm dünyaya haykırmış oldu.

Meydanlarda dualar, Kuran’ın davet eden sesi, ezgiler, marşlar hiç eksik olmadı. Elbette bir de şiirler vardı ki milletimizin şiire olan aşinalığının en net göstergesi olarak şiirler de meydanlardaki yerini almış oldu.

Arif Nihat Asya’yı tanımak

Şiire olan ilgi, insanlarımızın şiirle olan irtibatı her vakit canlıdır. Bunu söylerken dergilerin durumlarını, şiir kitaplarının hal ü pür melalini göz ardı etmiş değilim. Şiire karşı halkımızın ilgisi çoktur ama bu ilgi edebi mahfillerde pek karşılık bulmamış olabilir. Bu çok ayrı bir mesele. İnsanlarımız şiire karşı son derece duyarlıdır ve şiirin sesi birçok sesi bastırmaya yetmektedir.

Şiirin günümüzde de artarak devam eden bu canlılığında elbette Cumhurbaşkanımızın etkisi çok büyük. Söz kendisine her verildiğinde şiirin sesini meydanlarda yankılatan bir Cumhurbaşkanımızın olması şiirin varlığını da her mekânda hissettirmeye devam ediyor. En son Yenikapı’daki mitingte de gördüğümüz gibi liderler artık sözü şiirle besleyerek halka hitap etmeyi tercih ediyorlar.

Demokrasi nöbetlerinde ülkenin dört bir yanında tek yürek olmuş şekilde yankılanan bazı şiirler vardı ve bunlar hep bir adım önde oldu. Arif Nihat Asya ismini artık bilmeyenler de bu nöbetler sayesinde öğrenmiş oldu. Benim şahit olduğum birçok olay da Arif Nihat Asya’nın artık millet nazarında da yıkılmaz bir yeri olduğunu gösterdi.

Meydanlarda hem Cumhurbaşkanımızdan dinlediğimiz hem de yediden yetmişe herkesin seslendirdiği “Dua” şiiri nöbetlerin en çok tercih edilen şiirlerinin başında geldi diyebilirim. Bu şiir meydanlarda ne zaman okunsa meydanlar bir anda derin bir sessizliğe büründü ve her dizeden sonra yürekten bir amin’le okundu şiir.

“Bu şiir hangi şairin?” sorusu ile o kadar çok karşılaştım ki 27 günlük nöbetlerden sonra artık Arif Nihat Asya ismi zihinlere kazındı diyebilirim. Küçücük bir kızın binlerce insanın karşısına çıkıp “Dua” şiirini okurken, bir dedenin yanındaki arkadaşına “Arif Nihat Asya’nın şiiri” demesi nöbetlerimizin birçok kazanımı olduğunu da gösterdi bize.

Sadece “Dua” şiiri değil elbette. “Bayrak” ve “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor” şiirleri de meydanlardan hiç eksik olmadı.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/mercek-alti/24607/meydanlarda-tutulan-nobetlerde-siirler-bastaci-edildi

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim