• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Mezar taşlarından tarih çıkardı!

Mezar taşlarından tarih çıkardı!
Araştırmacı yazar Mehmet Ozan Semerci, Türk milleti için bayrağın çok önemli olduğunu ifade ederek her yerde bayrağımızı dalgalandırdığımızı söyledi

TANER UYANIKER

Araştırmacı yazar Mehmet Ozan Semerci ile “Ay Yıldızlı Al Bayrağım” ve “İzmir’in Hazireleri” kitapları hakkında hoş bir sohbet gerçekleştirdik.

Aratırmacı yazar Semerci, bayrağın ne anlama geldiğine yönelik ülkede ilk ve tek kitap olan “Ay Yıldızlı Al Bayrağım” adlı kitabında bayrağımızın tarihine değinen Semerci, “İzmir’in Hazireleri” adlı kitabında mezar taşlarından tarihin bilinmeyen sayfalarını karıştırıyor.

Emekli olduktan ve kitap yazmaya başlamadan önce bir süreliğine gazetecilik yapan Semerci, “Emekliye ayrılınca ne yapabilirim diye düşündüm. Çocukluğumdan beri gazeteciliğe bir merakım vardı. İlkokuldayken duvar gazetesi çıkartırdım. Gazeteciliğe yönelmek istedim ve Türkiye Gazetesi’nin kültür sanat bölümüne baktım. Kültür sanata o dönem önem veren yoktu. Bizimle beraber bu alan da yükseldi. Daha sonra TGRT’nin İzmir Bölge Müdürü görevinde de bulundum. Ekonomik kriz çıktıktan sonra bu şube kapatıldı. Benimde kısa süreli gazetecilik tecrübem sona erdi” diye anlattı.

 

Devamı için: http://www.ilksesgazetesi.com/haber/mezar-taslarindan-tarih-cikardi-27424.html

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim