• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Millet iradesinin beslendiği kaynaklar

Millet iradesinin beslendiği kaynaklar
24 Ocak Cumartesi günü Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil ile "Millet İradesi ve Beslendiği Kaynaklar" başlıklı program gerçekleştirildi.

TYB Ankara Sohbetlerinde 24 Ocak Cumartesi günü Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil ile "Millet İradesi ve Beslendiği Kaynaklar" başlıklı program gerçekleştirildi. Programın sorumluluğunu TYB Ankara Şube başkanı Mehmet Kurtoğlu üstlendi.

Pakdil, millet iradesinin beslendiği kaynaklarla ilgili konuşmasına, öncelikle Türkiye’nin demokrasi tarihinde neler yaşandığını anlatarak başladı. Birinci meclis, ikinci meclis, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası, Serbest Fırka, Demokrat Parti ve darbe tecrübeleri hakkında yaptığı konuşmanın sonucunda, Türkiye’de millet iradesinin sürekli kesintiye uğradığını söyledi.

Milletin son yıllardaki tercihi ile Demokrat Parti yıllarındaki oy oranı üzerinden karşılaştırma yaparken, milletin her dönem akl-ı selim ile davranıp, kendi değerlerine uyan partiyi seçtiğini ifade etti.

Mehmet Kurtoğlu programı kapatırken, Pakdil’in 95 yıllık demokrasi maceramız ve önündeki engelleri değerlendirirken halkın akl-ı selim ile davrandığını çok güzel anlattığını ifade etti.  

 

nevzatpakdill.jpg

Bu haber toplam 1010 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim