• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Mim Kara İle Ergen Ruhlar İlmihali’ni Konuştuk

Mim Kara İle Ergen Ruhlar İlmihali’ni Konuştuk
Yunus MEŞE: Size dünyanın en zor sorusunu sormak istiyorum: Nasılsınız?
Mim KARA: Türkçenin elverdiği kadarıyla söylemeye çalışayım: Bir öyleyim, bir böyleyim; hem öyleyim hem böyleyim; aslında ne öyleyim ne böyleyim. İyi olmanın iyilik olmadığı zamanlardayız ve öyle bir hal yüklendik ki kötü olmaya hiç hakkımız yok.
 
Yunus MEŞE: Ergen Ruhlar İlmihali isimli şiir kitabınız İzdiham Yayınları’ndan çıktı. Bu kitabın hikâyesini paylaşabilir misiniz bizimle?
Mim KARA: Kitabın aşağı yukarı tamamı günlüğüm idi. 2000-2011 tarihleri arası, çok az bir kısmı da doksanlara ait metinler defterde olduğu gibi alındı, herhangi bir düzeltiye tabi tutulmadı ve bir kısmı da rüya kayıtlarıydı. İsim 2003’te çıkmıştı ortaya. Ruhun ergenlik acılarına kayıtsız kalan dini ve dünyevi ilmihal ve yetişkinlik prospektüsüne karşı yeryüzünde “bir başına insan” olmanın seyir defteriydi bir anlamda. Kaptan da tayfa da sensin, yol da kılavuz da sensin, kendi sesine doğru ilerliyorsun…
Bunların mevcut şiir piyasasında bir yeri olmadığını biliyordum. Bu yüzden, uzun zaman sonra, kırk bir yaşa ulaştığımda, çevremle ve muhtemel okuyucuyla paylaşmaya cesaret ettim. O zamana kadar yakın arkadaşlarımla bile paylaşmamıştım bu metinleri. Uzun zaman dilimde dolaşan o isim, adeta kendini bana dayatarak vücut bulmuş oldu böylelikle. Bakın ben de bir şey söylüyorum değildi yaptığım, bildiğim tek dille bir imdat çağrısıydı.
Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim