29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

51. AŞIKLAR BAYRAMI BASIN BİLDİRİSİ

Bu yıl 51. Düzenlenecek olan Uluslararası Âşıklar Bayramı’nda Kahramanlık Türküleri söylenecek.

51. Aşıklar Bayramı Basın Bildirisi

20 Ekim 2017 Cuma 09:47

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteği ile gerçekleştirilecek olan 51. Uluslararası Âşıklar Bayramı, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile Konya’nın Kültür Meşalesi Feyzi Halıcı hatırasına düzenleniyor.

Sayın Basın Mensupları;

Konya’mızın en uzun soluklu etkinliklerinden olan Konya Âşıklar Bayramı’nın ilki 07-09 Ekim tarihleri arasında bundan tam 51 yıl önce 1966 yılında Konya’nın Kültür Meşalesi Feyzi Halıcı tarafından gerçekleştirilmişti. Ogün yakılan meşale bu güne kadar yanmaya devam etti. Bu yıl bu görevi Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak biz ve Konya Kültür ve Turizm Derneği ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile ifa edeceğiz.  20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz etkinliği kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Feyzi Halıcı anısına düzenleyeceğiz. 51. Uluslararası Âşıklar Bayramında ana tema Kahramanlık Türküleri olacak.

 

Âşıklar duygu ile sözü ustaca ve anlam yüklü olarak kullandıklarından insanların gönüllerine, kalplerine ve zihinlerine güçlü etkiler bırakırlar. Âşıklarımızın bizzat kendileri ve de icra ettikleri şiirleri kültürel değerlerimizi, geleneğimizi, edebi zenginliğimizi ve birikimlerimizi günümüze aktaran kıymetli enstrümanlardır. Edebi sanatlarla birlikte duyguları da içeren âşıkların icrası toplumumuzun duygularını, hislerini ve beklentilerini de dillendirmektedir.

51.cisi düzenlenecek olan Uluslararası Konya Âşıklar Bayramına bu yıl ülkemizin çeşitli bölgelerinden katılacak âşıklarımız yanında Türkiye dışından katılacak âşıklar da davet edildi. 30’un üzerinde âşığın katılacağı program 20 Ekim Cuma günü saat 14’te Zafer Meydanı Camlı Köşk, Kültürpark, Mevlana Meydanı ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde meydan atışmalarıyla başlayacak ve 21 Ekim Cumartesi günü de devam edecek. Ayrıca 20 Ekim Cuma akşamı saat 19.30 da Mevlana Kültür Merkezi’nde âşıklarımız Konya halkı ile buluşacak. 21 Ekim Cumartesi akşamı da yine 19.30’da Mevlana Kültür Merkezi’nde program tekrar edilecek.

Tüm Konyalı hemşerilerimizi 51. Uluslararası Âşıklar Bayramına bekliyor, Kardeşliğimize, birliğimize, dirliğimize ve iriliğimize hizmet etmesini diliyor emeği geçenlere teşekkürlerimi arz ediyorum.

Basın toplantısına TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci ve TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Bekir Biçer, Sadık Gökce, Melahat Ürkmez katıldılar.

img_1463.jpgdavetiye..jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.