23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C

60 YIL SONRA ULUSLARARASI YAHYA KEMAL SEMPOZYUMU

Türkiye Yazarlar Birliği ve Bahçelievler Belediyesi ortaklığında “60 Yıl Sonra Yahya Kemal” temasıyla “Uluslararası Yahya Kemal Sempozyumu” düzenleniyor.

60 Yıl Sonra Uluslararası Yahya Kemal Sempozyumu

06 Kasım 2018 Salı 10:02

8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte medeniyet şairi Yahya Kemal, insan, mekân ve tarih bağlamında anlatılacak.
 
Medeniyetimizin yapıtaşlarına dair birçok etkinliğe imza atan Türkiye Yazarlar Birliği, Yahya Kemal’in anısına vefatının 60. yılında, Bahçelievler Belediyesi’nin işbirliği ile “Uluslararası Yahya Kemal Sempozyumu” düzenliyor.
 
8-9 Kasım tarihlerinde “60 Yıl Sonra Yahya Kemal” temasıyla Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte, iki gün boyunca otuza yakın bildiri sunulacak. Açılışta yazar Beşir Ayvazoğlu’nun söyleşisine yer verilecek olan sempozyumda Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan da “Yahya Kemal’in İstanbul’u Osmanlı Medeniyeti Metni Olarak Okuması” başlıklı bildirisi ile ilk oturumda yer alacak. Sempozyumda yurtiçinden Dursun Gürlek, Prof. Dr. H. Ömer Özden, Prof. Dr. Mehmet Vural, Prof. Dr. Selçuk Çıkla, Ercan Yıldırım gibi alanında uzman akademisyen ve yazarlar yer alırken, Amina Silyak Jesenkovic, Prof. Dr. Süleyman Baki, Zeynel Beksac, Zekeriya İbrahimi, Prof. Dr. İrfan Morina, Leylâ Şerif Emin ve Linda Latifi yurtdışından bildiri sunacak isimler arasında olacak. Programda ayrıca Şeref Uslusoy yönetimindeki Bahçelievler Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu da bir konser verecek.
 
Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek etkinlikte Yahya Kemal, düşünce dünyası, şiire bakışı, yaşadığı muhit, şehirlerle olan ilişkisi ve daha birçok yönüyle anlatılacak.
 
1-001.png2-004.png3-001.png1000x1000-instagram-(1).jpg
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.