19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

700 YILDIR DİLİMİZ YUNUS SÖYLÜYOR!

Türkiye Yazarlar Birliği’nden şair ve yazarlar Yunus kabirlerini temsilen Eskişehir/Sarıköy’deki Yunus Emre türbesini ziyaret edecek.

700 yıldır dilimiz Yunus söylüyor!

14 Eylül 2019 Cumartesi 11:59

Anadolu’da Türkçenin muhteşem başlangıcını yapan mutasavvıf şair Yunus Emre’nin önümüzdeki yıl vefatının 700. senesi. Bütün Osmanlı coğrafyasında, Azerbaycan gibi batı Türkçesi sahasında ve giderek bütün Türk dünyasında şiirleri yüzyıllardır dillerde dolaşan Yunus Emre gençlerimizin ve çocuklarımızın da ezberinde olmalı. Türkiye Yazarlar Birliği, edebiyatımızın bu diriltici sesini hatırlatmak ve önümüzdeki yıl Yunus Emre yılı olarak kutlanmasını sağlamak için harekete geçiyor.

Gönüllerimizdeki Yunus’un Anadolu’nun, Azerbaycan’ın muhtelif yerlerinde çok sayıda kabri, makamı var. Yunus Emre’nin nereli olduğu kısır tartışmasını aşarak bu kabirlerden Ankara’ya en yakın olanını Eskişehir’den, İstanbul’dan ve Ankara’dan gelen şair ve yazarlar 14 Eylül 2019 cumartesi günü ziyaret edecekler. Eski Sarıköy, şimdi Yunus Emre köyünde Yunus’un “Gelin tanış olalalım/İşi kolay kılalım” mısralarını düstur edinerek gerçekleştirilecek buluşmada Yunus Emre ile ilgili konuşmalar yapılacak ve Yunus Emre’nin şiirleri okunacak.

Ankara’dan sabah saat 9’da yola çıkan şair-yazar kafilesi, önce Nallıhan’da Tapduk Emre kabrini ziyaret edecek, oradan da Yunus Emre köyüne geçilecek. Türkiye Yazarlar Birliği’nden yapılan açıklamada çocuklarımızın küçük yaşlarda Yunus Emre şiirleri  ezberleyerek yetişmelerinin kitaplardan öğrenilecek türkçe derslerinden daha faydalı olacağı belirtildi.   

Ziyarete TYB Genel Başkanı Musa Kâzım Arıcan, TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Türk Dünyası Vakfı genel sekreteri Mustafa Kıratlı mütevelli üyesi Mustafa Özçelik Düşünce Okulu koordinatörleri Fatma Balcı ve Mustafa Çelik ve mütevelli başkanı Nabi Avcı (programı müsait olursa) katılacak.

5muhrauayr51652014125023457.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.