29 Mart 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara14°C

ABDÜLMETİN BALKANLIOĞLU HOCAYLA BİRLİKTE ÜMMETİN NEŞESİNDEN BİR PARÇA GİTTİ

Kendisini tanıma şerefine ulaşan herkeste güzel izler bırakmış muhterem bir isim Abdülmetin Balkanlıoğlu. Vefatını müteakip biz de bu güzel izleri derleyelim istedik.

Abdülmetin Balkanlıoğlu Hocayla Birlikte Ümmetin Neşesinden Bir Parça Gitti

23 Haziran 2018 Cumartesi 13:55

Değerli büyüklerimiz Nureddin Yıldız, İhsan Şenocak, Abdurrahman Dilipak, M. Emin Yıldırım, Erhan Erken, Hüseyin Kader, Mustafa Enesoğlu ve Cihad Gökdemir, Abdülmetin hocamızı anlattılar.

Kendisini tanıma şerefine ulaşan herkeste güzel izler bırakmış muhterem bir isim Abdülmetin Balkanlıoğlu. Vefatını müteakip biz de bu güzel izleri derleyelim istedik. Bir neslin hep güler yüzlü ve neşeli hocasını sevenlerine sorduk.

Şu fani dünyada bir insanın nail olabileceği en büyük nimet hayırla yâd edilmek olsa gerek. 20 Haziran Çarşamba günü dar-ı bekaya göç eyleyen Abdülmetin Balkanlıoğlu hocamız dün Fatih Camii’nde, büyük bir kalabalığın iştirakiyle, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Hem de vefatından birkaç gün evvel ‘Burada bana da yer var mı?’ dediği Edirnekapı Şehitliği’ne.

Abdullah Yıldız: Adam gibi adamdı

19 Ağustos 2006 sabahı, İstanbul Şehzadebaşı Camii külliyesi içindeki tarihi mekânda Namaz Gönüllüleri Platformu’nun kuruluşu için taşın altına ellerini koymak üzere bir araya gelen yüz kadar ilim, fikir, sanat insanı ve kanaat önderi arasında merhum Abdülmetin Balkanlıoğluhocamız da vardı.

Kapıda misafir hocalarımızı birer birer karşılarken, Abdülmetin hocamızın iki elinde iki koltuk değneği ile adeta sürüne sürüne gelmesi bizi bir hayli şaşırtmıştı. Ameliyat olduğu ayağı bezle sarılmış vaziyette toplantıya gelmesinin büyük bir alicenaplık olduğunu belirtmek için şöyle demiştim:

Devamı: http://www.dunyabizim.com/soylesi/29497/abdulmetin-balkanlioglu-hocayla-birlikte-ummetin-nesesinden-bir-parca-gitti

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.