26 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

AHMET DOĞAN İLBEY: BÂTIL TÜRKÇÜNÜN HAKK’A TAPAN TÜRK’E ZARARLARI-3

Asya’daki Türkî soydaşlar Göktanrı ifadesiyle tek Allah’ı kastediyor ve inanıyor olabilirler. Âmenna!

Ahmet Doğan İlbey: Bâtıl Türkçünün Hakk’a tapan Türk’e zararları-3

06 Mart 2018 Salı 12:46

Fakat Türkiye’deki bâtıl Türkçüler, kendi iddiaları olan “Arap İslâmlığına bulaşmış Türkleri” güya aydınlığa kavuşturmak için İslâm’ın tevhid ve akaid anlayışının hilafına, Göktanrı inancı ile Kur’an ve Sünnet gibi iki temel kaynaktan koparılmış İslâm’ı “Türk’ün inancı” olarak yayıyorlar. Meselenin tehlikeli olan tarafı budur.

Bâtıl Türkçü şöyle düşünüyor:                                                                                

Türklerin dini en eski dönemlerden beri “Gök Tanrı” dinidir. Orkun Yazıtlarında açıkça bellidir: “Gökleri, yeri, kişioğlunu Tanrı yaratmıştır”… Tanrı Tek’tir, Tanrı Bir’dir, Tanrı Mengü’dür (Ebedi)… Gök Tanrıya yakın olan ve iyi eylemlerde bulunan kurtulmuştur.  Tanrı Sonsuz Gök’tür. Yani varlığın tamamı… Görünen ve görünmeyen; bilinen ve bilinmeyen…

“BÜTÜN DİNLER TÜRK İNANCINDAN DOĞMUŞTUR”

Türkler Turandan dünyaya yayılırken bu inancı gittikleri yerlere götürdüler.  Budizm, Çin dinleri, Zerdüşlük, Mani dini, Musevi dini kendiliğinden oluşmadı. Onlar Türk inancının dallarıydı. Kendi kültür alanlarında Türk inancını sürdürüyorlardı.

Bu dinlerin kurucuları hitap ettikleri insanların dilleri, sembolleri ve kavramlarıyla onlara hitap ediyorlardı. Dinin kaynağı Göktanrı inancında olduğu gibi dünyada tektir. İran’daki eski dinin temel kaynaklarından Avesta’da da bu gerçek anlatılır. Bütün bu dinlerin insanlara öğütledikleri birbirine benzer. Bunun kaynağı ve özü Göktanrı inancıdır ve Türk’ün inanç şuuru da bu kaynaktır. 

Devamı: http://www.habervaktim.com/yazar/84102/batil-turkcunun-hakka-tapan-turke-zararlari-3.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.