18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

AKADEMİ DÜNYASI, ŞERİF MARDİN'İN KAYBININ ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYOR

Sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin'in vefatının ardından, akademi dünyasından peş peşe açıklamalar geldi.

Akademi dünyası, Şerif Mardin'in kaybının üzüntüsünü yaşıyor

08 Eylül 2017 Cuma 14:02

Yayıncı Erhan Erken de Boğaziçi Üniversitesinde öğrenciyken Prof. Dr. Şerif Mardin'den iki ders aldığını belirterek, "Şerif Mardin, daha batılı değerlerle yetişmiş bir bilim adamı olmasına rağmen kendi toplumuna tepeden bakmayan, toplumunu anlamaya, toplumunu tanımaya çalışan insandı..." dedi

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin'in ölümünün ardından, akademi ve düşünce dünyası da kaybın üzüntüsünü yaşıyor. 

Anadolu Ajansı'nın Şerif Mardin ile ilgili görüşlerini sorduğu bazı akademisyen ve düşünce dünyasından kişiler vefatı şöyle değerlendirdi: 

Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bedri Gencer, Şerif Mardin'in, sosyal bilim anlamında çığır açmış bir bilim insanı olduğunu belirterek, Mardin'in hayatını kaybetmesi dolayısıyla büyük üzüntü yaşadıklarını anlattı.

Mardin'in, klasik sosyolojinin Türkiye'deki belki de tek temsilcisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gencer, "Hoca için, 'sosyal teorisyen', 'siyaset sosyoloğu', 'din sosyoloğu' gibi birtakım çelişik gibi görünen birçok tanımlama yapılıyor. Ancak o klasik anlamda sosyolojinin, Ziya Gökalp çizgisindeki bütüncül bir bakış açısına sahip bir bilim adamıydı." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.