26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C

AKİF İKLİMİ NOTALARA DÖKÜLDÜ

Türk müziği solisti ve bestekarı Mehmet Kemiksiz, Mehmet Akif'in Safahat’ında yer alan 36 şiiri besteledi. Kemiksiz, 'Akif İklimi' adını verdiği beş CD'lik albümün bugüne kadar Safahat'ın şiirlerinden yapılmış en kapsamlı beste çalışması olduğunu söylüyor

Akif İklimi notalara döküldü

27 Aralık 2017 Çarşamba 08:43

Bugün İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81. yıl dönümü. Bu vesileyle Asım'ın nesli, onu her yönüyle ele alan birçok etkinlik düzenleyerek yad ediyor. Akif ile ilgili projelere de her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Türk müziği solisti ve bestekarı Mehmet Kemiksiz, Akif'in Safahat’ından bestelediği şiirleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 'Akif İklimi' albümünde bir araya getirdi. Akif'in Safahat'ından bestelenen şiirlerin sayısının az olduğuna dikkan çeken Kemiksiz, "Bunlar derli toplu bir albümde yok. Zamanla ilgimi çeken şiirleri besteleye besteleye şiir sayısı 36'ya ulaştı. Türkiye'de şu ana kadar Akif Sahafat'ından yapılan en kapsamlı beste çalışması." dedi.

MÜZİK HAYAT VERİR

Beş CD'den oluşan albüm Kemiksiz'in bestelediği şiirleri içeriyor. Bu 36 şiiri marş, mersiye, ilahi, klasik formda şarkı, kaside şeklinde dinliyoruz. Bir CD'de Akif'in kendi hocalarından musiki meşk ederken dinlediği ve icra ettiği besteler yer alıyor. Diğer CD ise milli mücadeleyi anlatan, o dönemde yakılan ağıtlardan oluşuyor. Toplamda ise 60 eser seslendirilmiş. Bu şiirleri toplumun geniş kesimlerine ulaştırmayı hedefleyen Kemiksiz, "Pekçok şiir, kitaplarda ve divanlarda kaldığı sürece ilgilisi dışında gün yüzüne çıkamıyor. Bir şarkı sözü, bir marş sözü, bir ilahi sözü olarak müzikle örüldüğünde ise büyük toplum kesimlerinin diline dolanır hale gelir ve yeniden hayatiyet kazanarak fonksiyon icra eder" şeklinde konuştu.

Devamı: https://www.yenisafak.com/hayat/akif-iklimi-notalara-dokuldu-2940021

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.