19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

AKİF’İ AKİF’İN ŞUURUYLA İDRAK ETMEK

En zor olan da budur! Mehmet Akif’i onun şuuruyla anlayabilmek, okuyabilmek, dinleyebilmek, bilgilenebilmek, anlatabilmek, yazabilmek.

Akif’i Akif’in Şuuruyla İdrak Etmek

27 Aralık 2019 Cuma 11:42

İstiklal, İstikbal ve İslam şairi eğer bugün yaşasaydı, kendisini sömürenleri bulur ve onlardan şeytandan kaçar gibi kaçardı.

Mehmet Akif’teki şuuru idrak edebilmek için, Akif’i; İstiklal, İstikbal ve İslam şairi olduğu bilinciyle anlamak ve anlatmak gerekir.

Mehmet Akif davasının çilekeşiydi. Çilesi; “Dini, Vatanı, Bayrağı, Milletiydi”!

Bu derdine derman olarak şiir yazdı, nesir yazdı, vaaz etti, İstiklal Harbi’nde nerede lazımsa oraya koştu ve İstiklalimizin mührüne İstiklal Marşı’nı vurarak vazifesini yaptı.

Mehmet Akif’teki şuuru anlamak için öncelikle onun ahlakıyla ahlaklanmak gerekir. Ancak böyleleri Akif’i anlatmalı ve konuşmalıdır.

¥

Son yıllarda Akif’ten hiç ders almamış, Akif’teki şuurdan zerre nasiplenmemiş öyle Akif’çiler türedi ki, geçimlerini Akif’in sırtından yapmaktalar.

İşin garibi bir kısım kurum-kuruluşlar da bunlara prim vermektedir. İslam ve İstiklal Şairimizin üzerinden para kazanmak isteyenlere fırsat verenler, Akif’e zulmetmektedirler.

Akif’i anlatmak isteyenler, masraflarını kendileri üstlensinler, ancak o zaman Akif’i, Akif’in şuuruyla anlatmış olurlar, böylece samimiyetleri ortaya çıkmış olur. Geçelim.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/akifi-akifin-suuruyla-idrak-etmek-30799.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.