28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C

ANKARA’DAN SİİRT’E KÜLTÜR KERVANI SİİRT’TE MOLA VERDİ

Ankara’dan yola çıkan Türkiye Yazarlar Birliği Kültür Kervanı, Aksaray, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin etkinliklerinden sonra Siirt’te mola verdi.

Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı Siirt’te mola verdi

Veysel Karani Beldesinde de Peygamber âşığının, anne sevgisinin ve doğruluğun ışığı Veysel Karani Peygamber sevgilisinin makberi ziyaret edildi.

Veysel Karani Hz. Anma ve anneler günü şölen programı yağış nedeniyle kapalı salonda Mehter takımının verdiği konserden sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın günün mana ve önemini anlatan konuşmasıyla başladı. Arınç, Anne sevgisini, Peygamber sevgisini, Veysel Karani Hazretlerinin ilahilerinde çok duygulu ve hüzünlü bir şekilde dile getirmiştir’ dedi.

Arınç sözlerin ‘’Bizler batılılardan farklı olarak annelerimizi günün 24 saatinde arar, dualarını isteriz. Allah annelerimizden razı olsun’ değerlendirmesiyle tamamladı. Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan, hüzünlenen Arınç ile birlikte, salonda bulunanlar da duygulandılar.

Toplantıda ayrıca Veysel Karani Beldesi Belediye Başkanı Servet Gülmez, Baykan Kaymakamı  Ali Karakaya ve Siirt Valisi Ahmet Aydın da günün anlamına yönelik konuşmalar yaptılar.

Kültür Kervanı’nın Siirt etkinliklerine Ankara’dan kervana katılan  TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan, Genel Mali Sekreter Erbay Kücet, Genel Sekreter Atilla Mülayim, Yönetim Kurulu Üyeleri Ferhat Koç, Ahmet Fatih Gökdağ, Dr. Mehmet Sılay, Muhsin Mete, TYB İzmir Şubesi’nden Mahir Adıbeş,TYB Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Kurtoğlu, İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet İlhan, TRT Erzurum Bölge Müdürü Salih Lütfi Şengül, Şair Vedat Güneş, İbrahim Eryiğit, Vahap Akbaş, Ahmet Dur, Sami Terzi katıldılar.

Haber: Ferhat Koç

Fotoğraflar: Ahmet Dur

siirtbirsiirtikisiirtucsiirtdort


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.