24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

ARMONİ RESİM SERGİSİ TYB İSTANBUL’DA AÇILDI

“Sanat Bizi Birleştirir” sloganıyla gerçekleştirilen ve yerli yabancı birçok sanatçıyı bir araya getiren Armoni Resim Sergisi TYB istanbul’da açıldı.

Armoni Resim Sergisi TYB İstanbul’da Açıldı

14 Ocak 2020 Salı 10:38

Türk sanatçılarla fark ülkelerden gelen Arap sanatçıları bir araya getiren Armoni Resim Sergisi, Şam Plastik Sanatlar Derneği, Arap Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirildi.

 

Sanat Sınırlara Sığmaz

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı açılışta yaptığı konuşmada TYB İstanbul Şubesi olarak kültür sanat faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirterek 2020 yılında çok önemli projelerle İstanbulluların karşısına çıkacaklarını ifade etti. Bıyıklı, özellikle Arap sanatçıların Türk sanatçılarla tanışmaları ve ortak çalışmalarda bulunmaları için TYB İstanbul olarak ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Sanatın birleştirici gücüne vurgu yapan Bıyıklı sözlerine şöyle devam etti:

 

“Küresel güçlerin coğrafyamızda ayrıştırıcı politikalarına devam ediyor. Bizim bu ayrıştırma karşısında, sanatın gücünü kullanarak birlik beraberliğimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. Sanat sınırlara sığmaz. Sanatçı sıradan kalıplara tutunmaz. Bütün sanatçılarımızdan dünyaya söyleyecekleri her şeyi en kuvvetli şekilde söylemelerini istirham ediyoruz. İslam Doğu’ya da Batı’ya da mesajı olan bir dindir. Bu mesajı yaymakta, sanat önemli bir araçtır. Müslüman sanatçılarımız bu sorumlulukla hareket etmelidir. Evrensele ulaşırken yerli değerlerden uzaklaşmamalı, bu topraklardaki güzelliği ıskalamamalıdır. Bu sergiye katılan sanatçılarımızın hepsinde bu ideali ve bu heyecanı görmek bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. TYB İstanbul Şubesi olarak sanatçılarımızı her zaman desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

 

Resimlerin yanı sıra Türk gelenekli sanatlarından eserlere de yer verilen sergide, Hatice Opak Bilgin, Asiye Yaman, Selvigül Şahin, Erol Kılıç, Gürsel Uğurlu, Atila Aktürk, Mehmet Rehavi Kılıç, Recep Kaplan, Feyzullah Baytekin, Abdulstar Elhani, Ahmad Abdulli, Ahmed Kibar, Ali Ali, Basil Obeidi, Bilal Elravi, Eyas Jaafar, Helid Dervih, Mohamad Alokla, Rajab Sayd Yousef, Mustafa Teet, Nacina Rahhal, Nimet Samurai, Omar Selçukoğlu, Orooba Hameed, Raşa Soliman, Salam Almaaz, Salim Zamal, Mahmooıd Ajmi, Ziad Mutlak’ın eserleri yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.