26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara19°C

BAKAN YARDIMCISI DURSUN: GENÇLERİMİZE TARİHİ ŞAHSİYETLERİMİZİ TANITMALIYIZ

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’u makamında ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Dursun: Gençlerimize Tarihi Şahsiyetlerimizi Tanıtmalıyız

15 Ocak 2019 Salı 13:52

15.01.2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette TYB’nin çalışmaları hakkında bakan yardımcısına bilgi veren Arıcan,  birliğin kuruluşundan itibaren 40 yıllık süreçte, birçok kurum ve kuruluşla iş birliği yaparak ülkemizin kültür, fikir ve sanat hayatına özverili ve etkili katkılar sunduklarını belirtti.

Gençleri kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına dahil etmek için “TYB Gençlik Birimi” ni oluşturduklarını belirten Arıcan, “Gençlik birimi seminer, konferans, söyleşi ve etkinlikleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile genç kahveyi açtık. Ücretsiz çay ve kahve ikramları eşliğinde kitap okuyan gençler, kültür sanat faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar.” dedi.

Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun da yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlere yönelik kültür sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyleyen Dursun; “Tarihimizde gençlerin rol model alabileceği kültür, sanat, edebiyat alanından insanlarımız var. Tarihimizin  bu önemli şahsiyetlerini ve eserlerini gençlere tanıtacak program ve projeleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 Ziyarette, TYB Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir ve Mahmut Erdemir’de hazır bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.