20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

“BAŞKANLIK SİSTEMİ PARLAMENTER SİSTEMDEN AVANTAJLI”

Şair Yazar Sayın Faruk Uysal, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Bir Yazar - Bir Kitap” programında konuştu.

“Başkanlık sistemi parlamenter sistemden avantajlı”

18 Ekim 2018 Perşembe 13:00

13 Ekim 2018 tarihinde Milli Müdafaa Cad. No:10/12 Kızılay adresinde gerçekleşen etkinlikte şair Uysal, “Bir Sistemin Anatomisi ABD ve Başkanlık Sistemi” isimli  kitabı hakkında da bilgiler verdi.

Başkanlık sisteminin parlamenter sisteme göre daha avantajlı olduğunu, istikrarlı bir hükümet, daha güçlü bir yönetim ve daha çok demokrasinin söz konusu olduğunu söyleyen Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanlık sisteminde yürütme tek kişinin elinde toplandığı için işler iyi gitmediğinde halk hesap soracağı kişiyi bilir. Ancak başkanlık sisteminin zayıf yanları da var, yasama ve yürütmenin kilitlenmesi,  toplumda siyasal kutuplaşma ve iktidarın kişiselleşmesi olabiliyor.”

Uysal, Türkiye’nin uyguladığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemin Amerikan Başkanlık Sistemiyle benzer ve farklı yönleri olduğunu, zaman içerisinde sistemin aksayan yönlerinin de parlamenter sistemde olduğu gibi düzeltilebileceği ümidini taşıdığını söyledi.

ghjkklss.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.