29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

BİR GÜN ŞEHRE İLK KEZ BİR KİTAP FUARI GELİR: TOKAT KİTAP GÜNLERİ'NİN ARDINDAN

Kitap fuarları artık İstanbul dışındaki şehirlerde, ilçelerde, hatta kasabalarda bile düzenlenmeye başladı. Olumlu ya da olumsuz yönleriyle kültür dünyamızın merkezinde yer alıyor kitap fuarları.

Bir Gün Şehre İlk Kez Bir Kitap Fuarı Gelir: Tokat Kitap Günleri'nin Ardından

14 Kasım 2017 Salı 13:32

Tokat’ta ilk kez düzenlenen Tokat Kitap Günleri hakkında Mustafa Uçurum yazdı.

Bir gün şehre kitaplar, yazarlar, etkinlikler gelir ve şehir bir bayram yerine döner.

Böyle bir havayı dopdolu yaşamak için bir “ilk” olması gerek. Özlemle beklemek, çok istemek, umudu diri tutmak gerek.

Tokat’ta ilki düzenlenen kitap günleri dokuz gün sürdü (31 Ekim-8 Kasım) ve yazarlar, şairler, söyleşiler, imza günleri derken Tokatlılar dopdolu bir dokuz gün yaşamış oldular. Belki bütün bu saydıklarım fuarları artık geleneksel hale gelmiş şehirler için çok sıradan gelebilir ama bir şehirde ilk kez kitap fuarı düzenleniyorsa ve bu şehir bir Anadolu şehriyse fuar coşkusu masalsı bir havada yaşanmakta.

Çok uzak köylerden bile öğrenciler fuara getirildi

Artık çok çabuk organize olan bir yapımız var. Bundan 10 yıl öncesini düşünecek olursak sadece birkaç büyük şehirde yapılan kitap fuarları artık Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle yapılıyor. Her yıl kapsam olarak daha da genişleyen etkinlikler fuarları bir panayır havasına büründürdü bile.

Merkezde kitap olduğu için yapılan her türlü etkinliği hoş görüyorum ben. Amaç ticari de olsa reklam kokan bir hava tüm etkinliklerde hissediliyor olsa da mevzu kitap deyip bu tür etkinlikleri desteklemek gerektiğine inanıyorum.

Tokat bu yıl ilk defa bir kitap fuarıyla buluşturdu halkını. Uzun yılların özlemi, heyecanı bir fuarda ete kemiğe bürünmüş oldu. Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi ve Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gayretleri ile bir ilk program olmasına rağmen Tokat Kitap Günleri amacına ulaşmış oldu.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/27293/bir-gun-sehre-ilk-kez-bir-kitap-fuari-gelir-tokat-kitap-gunlerinin-ardindan

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.