26 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

BURSA ŞUBESİ'NDE MUSTAFA KARA İLE “İKİNDİ SOHBETLERİ”

TYB Bursa Şubesi 2018 yılı faaliyetlerine geçtiğimiz günlerde “Cahit Çollak’a Vefa” programı, ardından Dr. Sefer Özdemir ile “Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid” programı ile başladı.

Bursa Şubesi'nde Mustafa Kara İle “İkindi Sohbetleri”

27 Şubat 2018 Salı 12:46

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 40. Yılı kapsamında gerçekleştirilen programların 3.sü Prof. Dr. Mustafa Kara’nın konuşmacı olduğu “İkindi Sohbetleri” programı ile devam etti.  Her ayın son cumartesi günü devam edecek “İkindi Sohbetleri”nin ilkinde Mustafa Kara, bir mutasavvıf şair olan Mehmet Şemseddin Efendi’nin tahmis nazım şekli ile yazdığı şiirlerinden örnekler sundu. Mehmet Şemseddin’in tahmisini yaptığı mutasavvıf şairler Hüseyin Vassȃf Bey ve mevlid şairi Bursalı Akif Efendi gibi şairlerin hayatına dair kesitlerin de sunulduğu programın ikincisi Mart ayının son cumartesi günü yapılacak. Programın adının  “İkindi sohbetleri” olarak konulmasının kendi tercihi olduğunu da belirten Mustafa Kara hoca, neden böyle bir isim önerdiği konusuna da; “ çünkü artık ömrümün ikindi vaktini yaşıyorum” şeklinde açıklık getirdi.

TYB Bursa şubesinin edebiyat-kültür-sanat ve düşünce ağırlıklı programları bu hafta Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin konuşmacı olarak katılacağı “günümüz tasavvuf edebiyatı” konulu program ve ardından “Bursa’nın Kültür Atlası” adlı panel ile devam edecek. Mimariden tasavvufa, edebiyattan şiire, Bursa’nın kültürel değerlerinin konuşulacağı panelin konuşmacıları; M. Safiyüddün Erhan, Prof. Dr. Mustafa Kara, Metin Önal Mengüşoğlu ve Mustafa Muharrem olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.