20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

D.MEHMET DOĞAN İLE İSTANBUL'DA İKİ GÜN

D. Mehmet Doğan'a vefa bağlamında İstanbul'da 15 yazarın katılımıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

D.Mehmet Doğan ile İstanbul'da İki Gün

16 Kasım 2017 Perşembe 09:45

İstanbul Kültür A.Ş. ile TYB İstanbul Şubesi'nince ortaklaşa düzenlenen ve İstanbul İl Milli Eğiitm Müdürlüğünce de  desteklenen programda, bu sene 70 yaşına basan Türk düşünce dünyasının duayenlerinden ve TYB Kurucusu, ilk 18 yılın TYB genel başkanı, halen TYB şeref başkanı D. Mehmet Doğan'a vefa bağlamında İstanbul'da 15 yazarın katılımıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Editörlüğünü Fahri Tuna'nın üstlendiği ve 28 şair ve yazarın değerlendirme yazılarından oluşan '28 D. Mehmet Doğan' kitabının esas alınarak düzenlenen program çerçevesinde, 15 yazar panel, tanıklıklar, 'liselerde D.Mehmet Doğan ve Türkçe' konulu etkinliklerde konuşacaklar.

İstanbul Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıdvan Duran'ın 'D.Mehmet Duran büyüğümüz 1975'te yayımladığı 'Batılılaşma İhaneti' kitabından bu yana kırk yılı aşkın bir süredir hem Türkçe hem medeniyetimizin ihya ve bekası, hem de 2.500 yazarın birliği ve dirliği için takdire değer bir çabanın içerisindedir. Kültür A.Ş. olarak D. Mehmet Doğan gibi büyüklerimize hem vefa göstereceğiz, hem de onların değerli birikim ve mücadelesini gençlere tanıtacağız. Bu tür programlarımıza devam etmek istiyoruz' dedi.

Tertip heyetini TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, İstanbul Kültür A.Ş. ve TYB İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi Muzaffer Doğan ve yazar Fahri Tuna'nın oluşturduğu iki günlük etkinlikte Nurullah Genç, Sadık Yalsızuçanlar, A.Ali Ural, Bekir Soysal, Muzaffer Doğan, Mustafa Özçelik, Şeref Akbaba, Recep Garip, Bahtiyar Aslan, Özcan Ünlü, Mehmet Şeker, Fahri Tuna, Selvigül K. Şahin, Mehtap Altan, Zeynel Beksaç, Bünyamin Yılmaz, Yakup Çelik gibi şair, yazar ve akademisyenler görüşlerini açıklayacaklar.

D.Mehmet Doğan İle İstanbul'da İki Gün Programının detayları şöyle:

Program:

16 Kasım 2017, Perşembe (TYB İstanbul Şubesi, Kızlarağası Medresesi, Sultanahmet)

            14.00    Fotoğraf Sergisi: Kitap Kapaklarında D. Mehmet Doğan

            14.10    Açılış konuşmaları

                        Mahmut Bıyıklı (TYB İstanbul Şubesi Başkanı)

                        Ömer Faruk Yelkenci  (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü)

                        Rıdvan Duran (İstanbul Kültür A. Ş. Genel Müdürü)

14.30 Oturum-I:: “Yazıya ve Yazarlığa Adanmış Bir Ömür: D. Mehmet Doğan”                                 A.Ali Ural, Bekir Soysal, Nurullah Genç, Sadık Yalsızuçanlar,

Yönetici: Mahmut Bıyıklı

Oturum:-II:  “Tanıklıklar” Bütün yazarların katılımıyla)                                                                                                    (Yönetici: Fahri Tuna)

17 Kasım 2017, Cuma (İstanbul’un muhtelif liseleri)

10.00    Konferans: “Kelimelerin Seyir Defteri”; D. Mehmet Doğan                             (İstanbul Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi)

10.30    “Türkçeye Adanmış Bir Ömür: D. Mehmet Doğan”

(15 yazar İstanbul’un muhtelif liselerinde yazarlık, Türkçe ve D. Mehmet Doğan üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Hangi yazarın hangi okula gideceğini il milli eğitim müdürlüğü belirleyecektir.)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.