26 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

D. MEHMET DOĞAN İLE YAZI ATÖLYESİ AÇILDI

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) 'Yazar Okulu-Yazarlığa Hazırlama Seminerleri'nin 23. dönemi, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın verdiği ilk dersle başladı.

D. Mehmet Doğan ile Yazı Atölyesi Açıldı

17 Şubat 2019 Pazar 13:19

16 Şubat 2019 tarihinde TYB Mehmed Âkif Divanı'nda başlayan "Yazar Okulu", Doğan’ın yönetiminde on hafta devam edecek.

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği yazar okulunun açışında konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB’nin 40 yıldır devam eden kültür, düşünce ve edebiyat faaliyetlerinin içinde yazar okulunun da önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Arıcan konuşmasında,  D. Mehmet Doğan’ın 20 yıldır ısrarla takip ederek bugünlere gelmesini sağladığı,  sayısız öğrenci yetiştirdiği yazar okulu seminerlerinin farklı sivil toplum kuruluşları ve ehil olmayan kişilerce her fırsatta taklit edildiğini ifade etti.

img_0950.jpg

 Yazarlığa hazırlama seminerlerinin neyi, nasıl, neden yazacaklara bir yol yöntem göstermek amacıyla düzenlediklerini belirten Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İyi yazmak için çok okumak kadar önemli yazarları da dinlemek ve iyi bir rehber eşliğinde yazma yöntemlerini ve inceliklerini öğrenmek gerekir. İşte, bu işi Türkiye’de ilk kez başlatan ve şimdiye kadar başarılı bir şekilde yürüten D. Mehmet Doğan bu dönemde de sizlerle olacak. Yazar olmak istiyor, ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Hangi kitabı neden okuyacağınız konusunda tereddütleriniz var. Kafanızdaki tüm soruların cevabını alacağınız yer burası. Romanda, hikâyede, denemede yeni isimlere, yeni simalara ihtiyaç var. İnşallah aranızdan önemli yazarlar çıkacaktır, ben buna inanıyorum”

Arıcan’ın konuşmasından sonra, D. Mehmet Doğan yazarlık okulunun ilk dersini verdi.

img_1023.jpg

Gençlerin büyük bir ilgi ile dinlediği seminerde konuşan Doğan, yazar olmanın temelinin yazmaktan ziyade çok okumaktan geçtiğini, Mehmet Akif Ersoy, Nurettin Topçu, Peyami Safa, Yahya Kemal Beyatlı gibi edebiyatımızın önemli isimlerinin eserlerini tavsiye etti.

Konuşmasında, ünlü yazarların metinlerinden ve şiirlerinden örnekler veren Doğan, bu eserlerin arka planını, yazma tekniklerini, olayların kurgulanışını, hayal edilen olayları ve kişileri doğru, anlaşılır, etkili ve sistematik bir şekilde kâğıda dökmenin önemini anlattı.

img_0992.jpg

Doğan, ilerleyen günlerde temel yazarlık derslerinin yanında uygulamalı metin yazma, bu metinler üzerinde değerlendirme ve yorumlamaya dayalı eğitimin devam edeceğini belirtti.

On haftalık uygulamalı yazar okulundaki dersler Cumartesi günleri 13.30-.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Dönemin sonunda başarılı öğrencilere sertifika verilecek.

img_0996.jpg

img_1017.jpg

img_1018.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.