29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

DİYANET VE CEM VAKFI'NDAN ALEVİ PROVAKASYONUNA EN GÜZEL YANIT!

Alevi vatandaşlar üzerinden ülkede gerilimi artırmak isteyenlerin, tüm çabalarını boşa çıkaracak bir gelişme yaşandı.

Diyanet ve Cem Vakfı'ndan alevi provakasyonuna en güzel yanıt!

22 Ocak 2020 Çarşamba 10:30

Alevilerin evlerine ve cemevlerine yönelik taciz ve saldırıların olduğu bir dönemde Diyanet'ten Cem Vakfı'na önemli bir ziyaret gerçekleşti.

Son günlerde Alevilere yönelik saldırı haberleri gündeme getirilerek, bu konu üzerinden yeni bir provokasyon girişiminde bulunanlar var.

Cemevlerinin camlarını kırıp duvarlarına yazı yazan provokatörler her yerde aranırken; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan'ı ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim hepimizin kitabı

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Ali Erbaş, Doğan'a Kur'an-ı Kerim hediye etti. Cem Vakfı Başkanı da "Kur'an-ı Kerim hepimizin kitabı" diyerek öptü ve başının üzerine koydu.Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İzzettin Doğan, birlik beraberlik mesajları verdi ve bu görüşmelerin daha sık olması gerektiğini dile getirdi.

‘Şeref verirsiniz’ dedim

İzzettin Doğan ziyaretle ilgili şunları söyledi:  “Bu tür ziyaretleri beşeri ilişkiler olarak değerlendirmek, mütalaa etmek gerekir. Diyanet İşleri Başkanı, abimin vefatı nedeniyle başsağlığı için böyle nazik ziyarette bulunmak istediğini söyledi. Ben de ‘Tabi ki buyrun, şeref verirsiniz’ dedim. Gelirken beraberinde bir de Kuran-ı Kerim getirmişti. Öperek başımıza koyduk. Kuran-ı Kerim hepimizin kitabı. O vesileyle bazı sohbetlerimiz oldu.

Devamı: https://www.internethaber.com/diyanet-ve-cem-vakfindan-alevi-provakasyonuna-en-guzel-yanit-2077883h.htm?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.