25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

DOÇ. DR. İSMAİL ŞAHİN: HAKİKAT VE PROPAGANDA

“Savaş bir daha dirilmemek üzere ölmüştür, çünkü sorun çözme kabiliyetini büsbütün yitirmiştir.”

Doç. Dr. İsmail Şahin: Hakikat ve propaganda

13 Eylül 2019 Cuma 13:48

Zimbabwe’nin başkenti Harare’de Eylül 1986 tarihinde düzenlenen “8. Bağlantısızlar Zirvesi”nde konuşan Kıbrıs Rum Toplumu Lideri Kpriyanu şöyle diyordu: “Kıbrıs’ın tümü kurtarılana, vatanımızın kutsal topraklarındaki son Türk askeri çekilene, ülkemizin bütünlüğü yeniden kurulana, halkımızın insan hakları yeniden sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Geçmişten günümüze Kıbrıslı Rumlar, uluslararası forumlarda bu düşünceyi fırsat buldukça dile getirdiler ve başarılı bir şekilde bu düşünceyi bu platformlara kabul ettirdiler. Rumların uluslararası arenada bu denli etkili olmalarının iki önemli nedeni bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, propaganda ve kulis faaliyetlerine verdikleri önemdir. İkincisi ise, savundukları tezleri Avrupa-Asya-Afrika ülkelerinin temel düşüncelerine ve ilkelerine uygun bir hale getirmeleridir.

Buna karşın Türkiye’nin ve Kıbrıslı Türk temsilcilerinin uluslararası platformlarda savunduğu tezler, küresel kavramlardan yoksun kaldı ve genelde şu şekilde ifade edildi, “Kıbrıs sorunu, adadaki Rum toplumunun Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak ve bu kapsamda Türk toplumunu yok etme fikrinin doğmasıyla başladı. Türkiye adaya müdahale etmeseydi Kıbrıs bir Yunan adası olurdu ve orada Türk toplumu diye bir varlık kalmazdı.”

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/hakikat-ve-propaganda-5d7ab6765fe82918c91dea87

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.