19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

DÜNYA MÜSLÜMANLARI GÖNÜL BİRLİKTELİĞİNİ KURAMIYOR

TRT 1'de yayınlanan Ali Bektaş’ın sunduğu “Sahur Bereketi” önemli konukları ve konuları ile ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Dünya Müslümanları gönül birlikteliğini kuramıyor

25 Mayıs 2019 Cumartesi 12:54

25 Mayıs 2019 tarihindeki programa Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Genel Sekreter Doç Dr. Muhammed Enes Kala konuk oldu.

Saat 02.00 de başlayan  ve Büyük Çamlıca Camii’nden canlı olarak ekrana gelen, sunucu Ali Bektaş’ın “Dindarlık ve Dünyevileşme”  konusundaki sorularını cevaplayan Başkan Arıcan; “Genel olarak baktığımızda Müslüman dünyanın bu savrukluğu dağınıklığı, gönül birlikteliğini kuramamasının nedeni ideal dünya görüşüne sahip olmamaktan kaynaklandığına inanıyorum. Bireysel anlamda bu fikre sahibiz ama bunu ortak bir akla, kolektif bilince dönüştürülemediğini görüyoruz.” diye konuştu.

Genel Sekreter Kala ise yaptığı konuşmada; “Allahsız ve toplumsuz yaşama cüretini gösterme iddiası demek olan sekülerleşmenin tüm dünyayı iğfal ettiğini, Müslümanların dünyayı ihmal etmeden ahiretlerini unutmamaları gerektiğini ifade etti.”

Doç. Dr. Kala, muvazeneyi önemseyen İslamiyet’in ahiret ve dünyayı birbirinin rakibi değil, refiki gördüğünü, bu hususun derinden idrak edilmesi gerektiğini hatırlattı.

sahur1.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.