20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

'EKMEKSİZ KALMAMIZ İÇİN UĞRAŞTILAR'

Antalya'nın Alanya ilçesinde edebiyat öğretmenliği yapan 57 yaşındaki Ahmet Çelen, hayatına adeta karabasan gibi çöken 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını hala unutamıyor.

'Ekmeksiz kalmamız için uğraştılar'

24 Şubat 2018 Cumartesi 13:02

İSTANBUL - Çiğdem Alyanak

Türkiye demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 28 Şubat sürecinde namaz kıldığı gerekçesiyle fişlenerek akademik kariyerini yarım bırakmak zorunda kalan, bu durumu çocuklarına hissettirmemek için her gün işe gider gibi esnaf arkadaşlarının yanına giden 57 yaşındaki edebiyat öğretmeni Ahmet Çelen, hayatına adeta karabasan gibi çöken o günlerin izlerini hafızasından silemiyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde lise öğretmenliği yaparken, akademisyen olmak için Konya'da yüksek lisansını tamamlayan iki çocuk babası Ahmet Çelen, liseden istifa ettikten sonra 1995 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde ilk önce asistanlığa, ardından öğretim görevlisi olarak işe başladı.

Görevini sürdürdüğü ilk üç yıl sicil amirlerinin hakkında olumlu raporlar yazdığı Çelen için 28 Şubat sürecinden itibaren hem akademik hem de aile hayatını olumsuz yönde etkileyecek kabus dolu günler kendini gösterdi.

28 Şubat sürecinin ilk başlarında Kütahya'nın farklı ilçelerinde üniversiteye bağlı bölümlerde ders vermesi için görevlendirilerek yıldırma politikasına maruz kalan Çelen, bir süre sonra ise meslektaşları haftada 40 saat ders verirken, kendisi hiç bir derse giremedi.

Devamı: http://aa.com.tr/tr/28-subat/ekmeksiz-kalmamiz-icin-ugrastilar/1070403

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.