25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

ELEŞTİRİNİN ŞAİRİ VE YAZARI GELİŞTİRDİĞİNE İNANIYORUM

Şair-yazar Abdullah Satoğlu Ankara Şubesi tarafından 4.5.2019 tarihinde düzenlenen “Bir Kitap Bir Yazar” programının konuğu oldu.

Eleştirinin şairi ve yazarı geliştirdiğine inanıyorum

08 Mayıs 2019 Çarşamba 10:33

“Şiir ve Şairler Üzerine” konuşma yapan Satoğlu, programda tanıdığı şairlerle ilgili hatıralarını anlattı. Edebiyat tarihinde Bayrak şairi olarak anılan Arif Nihat Asya ile ilgili hatıralarını paylaşan Satoğlu, Arif Nihat Asya’nın vatan ve bayrak sevgisiyle ilgili iki şiirini de büyük bir çoşku ve heyecanla okudu.

Ankara Şube Başkan Yardımcısı Güner Dinçaslan’ın yöneticiliğinde gerçekleştirilen sohbet toplantısında şairlik ve yazarlık öyküsünü anlatan Abdullah Satoğlu, kendi şiirlerinden örnekler sundu. İlk şiirlerini değerli şairlere  okuttuğunu, ciddi eleştiriler aldığını belirten  Satoğlu, “Her zaman eleştiriye açık oldum. Eleştirinin şairi ve yazarı geliştirdiğine inanıyorum” dedi.

388ab31f-2696-49fe-ad11-444cd28d1e04.jpg“Lale Şairi” olarak bilinen Satoğlu, lalenin Türk/İslam kültüründe çok önemli bir yerinin olduğunu vurguladı ve lalenin bir çok şaire ilham kaynağını olduğunun altını çizdi.

Günlük Hakimiyet gazetesi ve Filiz ismiyle edebiyat ve sanat dergisi çıkaran Satoğlu, Erdoğan Ünver ve Hüseyin Yurdabak ile de Bahçe adında bir dergi çıkardıklarını, bu dergide yayınlanan şiirleri Bahçe Şairleri Antolojisi adlı bir kitapta topladıklarını anlattı.

Tanıdığı 150 şair ve yazarı anlattığı “Edebiyat Dünyamızda Hoş Sedalar” adlı beş ciltlik kitaplarının hikayesini de paylaşan Satoğlu, “Tanıdığım şair ve yazarlar hayat öykümün zenginleşmesinde büyük rol oynadılar” dedi.

Söyleşinin kapanış konuşmasını yapan yazar Güner Dinçaslan, “İyi ki tek soru sormuşum. Çok verimli bir toplantı oldu. Zaman şiir gibi akıp gitti” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.