24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara30°C

'EN UZUN GECE' BELGESELİNİN GALASI TYB İSTANBUL’DA YAPILDI

Sultanbeyli Belediyesi tarafından desteklenen ve 15 Temmuz'u konu alan belgeselin galası, TYB İstanbul Şubesi'nde gerçekleştirildi.

'En Uzun Gece' Belgeselinin Galası TYB İstanbul’da yapıldı

31 Mayıs 2018 Perşembe 10:48

Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilen galada konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, 15 Temmuz ruhunun genç nesillere aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.
Keskin, belediye olarak 7 aydır gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Gençlerimize belediyemizin faaliyetlerini tanıtmak yerine ülkemizin geçirdiği süreçleri, terör örgütlerini dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Özellikle 15 Temmuz ruhunun yaşaması için bu tarz projelere destek verdik, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz." dedi.
Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, 15 Temmuz'un "2. Kurtuluş Savaşı" şeklinde tanımlayarak, "15 Temmuz bir kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz millî iradeye, geleceğimize sahip çıkmanın adıdır." diye konuştu.
 
15 TEMMUZ ULUSLARARASI ARENAYA TAŞINMALI
TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, 15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:
“Böylesine mühim bir gece olan 15 Temmuz’u, manevi bir gece ile birleştirip bu organizasyonu gerçekleştiren bütün dostlarımızı yürekten kutluyorum. Biz Sultanahmet’ten Sultanbeyli’yi izlemekten büyük bir keyif alıyoruz.  Sultanbeyli Belediye başkanımızı hassaten tebrik ediyoruz. 15 Temmuz bir dönüm noktası. Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak 15 Temmuz olduktan bir iki gün sonra 1000 yazarın imzasıyla bir bildiri yayınladık ve ardından Darbeye Direnen Kalemler kitabında, seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın, seçilmiş Meclis’in ve seçilmiş Başbakan’ın yanında olduğumuzu bütün dünyaya haykırdık. Elimizden geldiğince o günden bugüne, koşmaya, koşturmaya ve konuşmaya devam ediyoruz. Yapılan bu belgesellerin, çalışmaların biraz uluslararası arenada da yükselmesi, çoğalması gerekiyor. Mesela bu belgeselin İngilizce, Arapça versiyonunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah Necip Fazıl’ın dediği gibi; ‘Bize düşen aziz borç asırlık zamanlardan / Tarihi temizlemek sahte kahramanlardan…” 
 
DİRENİŞİN NEDENLERİNİ ELE ALDIK
Filmin yapımcı yönetmeni Emrah Doğru ise AA muhabirine (Ayşe Hümeyra Bulovalı) yaptığı açıklamada, "En Uzun Gece" belgeselinin çalışmalarının 2 ayda tamamlandığını dile getirdi.
Bugüne kadar 15 Temmuz hakkında birçok belgesel yapıldığını aktaran Doğru, "Biz bu belgeselimizde daha çok kanıt üzerinde durmaya çalıştık. Bir hukukçumuz ile 15 Temmuz'a gelmeden önce Türkiye'deki darbeleri, hukuki anlamda meşru kılan dayanak noktaları ve darbe girişimi başarılı olsaydı cuntacıların yazacağı anayasada neleri göreceğimizi konuştuk." dedi.
Doğru, belgeselde birçok kişiyle röportaj yaptıklarını söyleyerek, şunları anlattı:
"Bir siyasetçimizle daha önceki darbelerde milletin devlete sığındığını, devletin ve askerin tepkilerine göre konum aldığını ama 15 Temmuz'da bunun tam tersi oluşundaki ana etkenleri konuştuk. Bir psikologla ülke genelinde 15 Temmuz'daki direnişin nedenlerini ele aldık. Bir iş adamımızla 15 Temmuz başarılı olsaydı bunun piyasalara ve ülke ekonomisine olan zararının ne seviyede olacağını konuştuk."
Galaya katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç da kısa bir konuşma yaptı.

dezvg8owaaekhkj.jpgdezvhzexkaapykf.jpgdezvh13w0ae11ui.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.