19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

ERGÜN DİLER: KİLİT HAMLE

ISRARLA girmiyorum ama iç politika önemlidir. İç politikada nelerin olacağını anlamak için DIŞARIDA neyin pişirildiğini görmek gerekir. AŞÇIBAŞINI bilmiyorsanız tencerede ne olduğunu anlama şansınız yoktur. Bu nedenle ISRARLA BÜYÜK SAVAŞI yazıyorum.

Ergün Diler: Kilit hamle

08 Aralık 2018 Cumartesi 09:59

Bu savaşın tarafları elbette ki TÜRKİYE gibi olağanüstü önemli bir ülkede AKTÖR olarak yanlarında birilerini görmek isterler.
Bu olmazsa olmazdır.
Tahmin ediyorsunuz!
İç siyasetle ilgili çok sıra dışı şeyler yazabilirim. Öyle şeyler kaleme alırım ki okuyan çok kişi koltuklarında sarsılır. Ama yine de bu yola girmem! Bilirim ki TÜRKİYE gibi hedef ve kilit ülkelerde DIŞARISI büyük hamleyi yapar. Yaptı da... Düne kadar başarılı da oldular. Şimdi istedikleri sonucu alamıyorlar...
Uzun zamandır yenilmekteler!
Ancak bu, onların vazgeçtiği ve hep yenileceği anlamına da gelmez... Sakın böyle düşünmeyin!
Dışarıdaki BÜYÜK SAVAŞTA ÜÇ AKTÖR VAR! Amerika Birleşik Devletleri (Pentagon-CIARockefeller- DuPont-Soros vb.) İngiltere ve Rothschild ailesi...
Rothschlid ailesi genel olarak Rusya, İngiltere ve Fransa'da çok güçlüdür. Almanya'yı da dahil edebiliriz tabii. İngiltere ile görünürde bir sorun yaşadıkları ortada. Her konuda karşı karşıya geldikleri anlamına da gelmez bu.
Bazı konularda rakipler!
Ancak her ne olursa olsun ABD'nin bir adım önde olduğu bir tablo var şu an! Kendi içinde kendi BAŞKANI'nı bile kontrol ederek yürüyorlar. Ve her yerde güçlerini gösteriyorlar. Bu biraz da ABD'nin karşısındaki GRUBUN tam birlik olamamasından kaynaklanıyor.
Açalım biraz... Günlerdir yazdığım yerden gidelim...
Pentagon'un 'High Risk' olarak belirlediği dört konu var!
ARAMCO, AKDENİZ, PESCO ve KARADENİZ... Akdeniz için gönderilen savaş gemilerinin tamamı, bölgedeki gücü Pentagon lehine çevirmek için nöbet başında.
Akdeniz'le ARAMCO'yu ayrı tutmamak gerekiyor. Pentagon da öyle yapıyor. Pentagon'un Akdeniz ve ARAMCO için, bölgeyi ateş denizine çevirmeye kararlı olduğunu da anlamalıyız.
Bu iki konu için SİLAH kullanma konusunda taviz vermezler! Bu net!
Bilen biliyor!
Birkaç yıl önce rafa kaldırılan PESCO'nun tekrar ciddi şekilde ortaya çıkması, ardından Rusya'nın da destek vermesi Karadeniz'in karışmasına neden oldu. Burada figüran rolünde yer alan Ukrayna, en büyük darbeyi alacak. Çünkü ABD; amacına ulaştığı anda Ukrayna'yı yalnız bırakacak. O andan itibaren Ukrayna halkı için de zor günler başlayacak. Bunu görmek zor mu? Hiç değil. ABD böyle çalışır!.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2018/12/08/kilit-hamle

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.