23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C

EROL GÜNGÖR MEMLEKETİ KIRŞEHİR’DE YÂD EDİLECEK

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında, kültür, sanat ve düşünce hayatımızın önemli şahsiyetlerini hatırlamaya ve hatırlatmaya devam ediyor.

Erol Güngör memleketi Kırşehir’de yâd edilecek

25 Nisan 2018 Çarşamba 17:05

TYB; 24 Nisan 1983 tarihinde, genç yaşta vefat eden akademisyen, yazar, büyük düşünür Prof. Dr. Erol Güngör’ü memleketi Kırşehir’de  26-27 Nisan 2018 tarihlerinde özel bir etkinlik ile yâd edecek.

Kırşehir Belediyesi ve Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile müştereken yapılacak “Cumhuriyet Dönemi Milli Düşünce Sistematiğinde Erol Güngör” sempozyumu Ahi Evran Üniversitesi salonlarında gerçekleştirilecek.

Merhum Erol Güngör’ün eşi Prof. Dr. Şeyma Güngör ve Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın onur konuğu olduğu sempozyuma katılacak bilim ve fikir adamları, Türkiye’de Sosyolojinin Dünü ve Bugünü, Toplumun İnşasında Değerlerin Rolü ve Değerler Psikolojisi, Türk Kültürü Türk Milliyetçiliği ve Erol Güngör, Erol Güngör'de Tasavvuf ve Ahlak ve Türk Aydınlanması ve Türk Aydının Problemleri” konu başlıkları altında büyük düşünürümüzle ilgili bildiriler sunacaklar.

Sempozyum internet sitesi: http://egungorsempozyumu.ahievran.edu.tr/index.php

Afiş

Erol Güngör Kimdir?

1938 yılında Kırşehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde yaptı. İ.Ü. Hukuk Fakültesi'nde bir süre okuduktan sonra İ.Ü. Edebiyat Fakültesi'ne geçerek Felsefe Bölümü'nü bitirdi (1961). Prof. Dr. Mümtaz Turhan'ın yanında sosyal psikoloji asistanı oldu. 1965'te doktorasını verdi.

İki yıl ABD'de Colorado Üniversitesi'nde araştırmalar yaptı. 1971'de doçentliğe, 1978'de profesörlüğe yükseldi. 1982'de Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirildi. 1982 Temmuz ayında Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne tayin edildi. 24 Nisan 1983 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

Eserleri

Ahlak Psikolojisi Ve Sosyal Ahlak, İslamın Bugünkü Meseleleri, İslam Tasavvufunun Meseleleri, Türk Kültürü Ve Milliyetçilik, Kültür Değişmesi Ve Milliyetçilik, Dünden Bugüne, Tarihte Türkler, Sosyal Meseleler Ve Aydınlar, Dünyayı Değiştiren Kitaplar veBatı Düşüncesindeki Büyük Değişme.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.