20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

ERZİNCAN’DA ‘BÜROKRAT KÜRSÜSÜ ŞİİR ŞÖLENİ’ DÜZENLENECEK

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinde “Bürokrat Kürsüsü Şiir Şöleni” düzenlenecek.

Erzincan’da ‘Bürokrat Kürsüsü Şiir Şöleni’ Düzenlenecek

14 Ocak 2020 Salı 14:45

Şiir şöleninde şiir okuyacak bürokrat, akademisyen, şair ve yazarlar:

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Uysal, Okul Öncesi Eğitimi ABD Başkanı Dr. Öğretim Üyesi  Melike Uluçay, Erzincan Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Şair,yazar Selahattin Ayan, şair, yazar, hakim Mustafa Necati Daştan, şair, Prof. Dr. Faruk Gürbüz, gazeteci, yazar, şair Halil İbrahim Özdemir, şair, yazar Lütfi Şimşek, Dr. Öğretim Üyesi, şair Mehmet Cihat Üstün, şair, yazar Şeyhettin Yalçınkaya ve şair, yazar Metin Yıldırım.

Program, 17 Ocak 2020 tarihinde Saat: 19.00 da Müftülük Konferans Salonunda başlayacak.

Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir düzenlenecek şölenle ilgili olarak şunları söyledi:

 “Erzincan’ın kültür ve sanat hayatını canlı tutmak, kadim değerlerimizi korumak ve geliştirmek amacıyla faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu faaliyetlerimizden biri olan “Bürokrat Kürsüsü Şiir Şöleni”nde sayın valimiz, rektörümüz başta olmak üzere ilimizin değerli bürokratlarıyla bir araya gelerek şiir okuyacağız.

Bir şehrin yöneticilerinin kültüre, sanata, edebiyata ve güzel sanatlara ilgi duyması kadar güzel bir şey olamaz. Bu manada biz şehir olarak çok şanslıyız.

Şiirin sadece okuyana değil dinleyene de mutluluk ve huzur veren bir yönü var. Her ne kadar kişisel olarak üretilse de toplumsal bir karşılığı olan edebiyatın sanatın bu gücünden yararlanarak sanat severleri bir araya getirmenin gayreti içinde olacağız. Bu konuda ki davetimizi kırmayarak etkinliklerimize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.    

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.