26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara28°C

GAZETECİ-YAZAR AYHAN SALTAN İZMİR ŞUBESİNDE KONUŞTU

Gazeteci-Yazar Ayhan Saltan Tyb İzmir Şubesinde “Türklerin Din Tercihleri, Seküler Tercihleri Ve Gelecekleri” Hakkında Analizlerde Bulundu

Gazeteci-Yazar Ayhan Saltan İzmir Şubesinde konuştu

13 Kasım 2017 Pazartesi 10:38

11 Kasım 2017 Cumartesi günü TYB İzmir şubesinde Akad Haber Genel Yayın Yönetmeni Zeki BUZGAN’ın takdimi ile, Gazeteci-Yazar Ayhan Saltan “Türklerin din tercihleri hakkında analizde bulunarak; “Türkler’in kadim zamanlarındaki din tercihleri,tanıştıkları dinlerle nasıl bir ilişki kurmuşlar,İslam’la tanışmalarını” anlattıktan sonra Türk’lerin ilk tercihleri geleneksel dindir. Türk’lerde ibadet ferdidir. Evrensel dinlerle tanışması önce Budizim’le, sonra İran’la temasla Zerdüşük ve mani dinine tabi oluşlar kısmıdır. Daha sonra Hıristiyan’lıkla tanışan Türk’lerin İslam’la buluşmaları Talasla olur “ dedikten sonra “Türk’lerin Tevhit ile hiçbir problemleri olmamıştır. Sadece itikadi meselelerin uygulanmasında problem vardır.”Dedi.

Katılımcılar arasında bulunan Prof. Dr. Şerif Ali BOZKAPLAN söz alarak yaptığı nefis konuşmasında “yaşadığımız coğrafyada 17 alfabe, 24 dil vardır. Bu  itibarla gelgitlerin yaşanması normaldir” açıklaması ile katkı sağladı.

Sunumun bitmesinden sonra konuşmacıya Şube Başkanı Mahir ADIBEŞ tarafından “Katılım Belgesi” takdim edildi. Hatıra fotoğrafları çekildi.

zeki_bey.jpgimg_1073[446]-(1).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.