26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

GENÇLERİMİZ ÇOK ÇALIŞMALI, UYUMLU VE DİRAYETLİ OLMALIDIR

Gençlerimiz çok çalışmalı, uyumlu ve dirayetli olmalıdır

18 Ocak 2018 Perşembe 10:32

Türkiye Yazarlar Birliği Gençlik Birimi tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri ve Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah günümüz gençliğinde olması gereken hasletler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 17 Ocak 2018 tarihinde, “Genç Kahve” de gerçekleşen ve Rabia Nur Akmaz’ın yönettiği etkinlikte,“ Gençliğin Nasıl Bir Şimdi ve Gelecek Tasavvuru Olmalıdır? sorusuna “Kur’an’da Gençlik Kavramı” üzerinden cevaplayan Cerrah, Kur’an-ı Kerimdeki genç tanımından yola çıkarak asrısaadetten örnekler sundu.

Kadın erkek cinsiyet ayrımı yapmadan delikanlı gencin hata yapmama konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğine dikkat çeken Cerrah sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğimize yön verecek olan gençlerimiz; güvenilir olmalı,  sürekli öğrenmenin yol ve yöntemlerini bulmalı, hayırda bir yarışa girmeli, çok çalışmalı, uyumlu ve dirayetli olmalıdır. Manevi bir haz, mutlu ve huzurlu bir hayat için bunlar çok önemlidir.”

Programa, TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan,  Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, Mali Sekreter Fatih Gökdağ, yönetim kurulu üyesi  Mehmet Kurtoğlu, TYB Vakfı 2.Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, üyeler Muhsin Mete, M. Çetin Baydar ve gençler katıldı.

img-20180118-wa0010.jpgimg-20180118-wa0005.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.