20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C

HACI MAHMUT ERDEMİR

Hacı Mahmut Erdemir

05 Nisan 2018 Perşembe 14:49

Kırıkkale’de doğdu. İlk ve Ortaokulu Çelebi İlçesinde, liseyi Kırıkkale’de okudu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler ve İşletme Bölümlerini bitirdi.

Millet, Dünya, Kırıkkale İl, Ankara Ses, Esnafın Sesi ve Anadolu gazetelerinde yazdı. Yeni Düşünce, Gündüz, Yeni Hafta, Hergün ve Ortadoğu gazetelerinde röportajları yayınlandı.

TUDEV İş Dünyası, Başkent İktisatçılar ve Vakıftan Haberler dergilerini yönetti. Dönemeç, TESKOB, Çiftçi ve Köy Dünyası dergilerinde makaleler yazdı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun süreli yayınları; Bülten, Vizyon ve Uluslararası hakemli “Sosyal Güvenlik” dergilerinde editör, yazı işleri müdürü ve genel yayın  yönetmeni olarak görev yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin iki ayda bir yayınladığı “Türkiye Kültür ve Sanat Bülteni”nin yazı işleri müdürlüğünü halen sürdürüyor.

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü’nde memur ve şef olarak çalıştı. SGK’da Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü olarak hizmet verdi. Karabük SGK İl Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneğince, “Kamuda 2015 Yılının En Başarılı Şube Müdürü” seçildi, ödül aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, “Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Projesi”nin bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerine katkı sağlayan Erdemir, TRT GAP Televizyonu’nda yayınlanan “Sosyal Güvenlik” programının metin yazarlığını yaptı. Saha çalışmalarına katıldı.

Başkent İktisatçılar Derneği’nde iki dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Hemşeri derneği; Çelebi İlçesi ve Köyleri Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin kuruluş çalışmalarına katkı sağladı, halen genel sekreter olarak görev yapıyor.

Ankara ilinin vizyonunun belirlenmesi ve geleceğinin planlanmasına yönelik 'Ankara ili Stratejik Planlama Süreci' çalışmalarına sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak katkı sağladı. (2008)

Erdemir, ülkemizdeki dezavantajlı gruplara yönelik gönüllü katılımlı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek için dört arkadaşı ile birlikte “Sosyal Güvenlik Gönüllüleri Sosyal Hizmet Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. Bir süre başkanlığını da yaptığı dernek; Şehit aileleri, gaziler, kimsesiz çocuklar, huzurevlerindeki yaşlılar, engelliler ve mültecilere yönelik çok sayıda faaliyet ile birlikte kültür, sanat etkinlikleri düzenledi.

Erdemir,  “İleri düzey halkla ilişkiler, habercilik teknikleri ve medya okuryazarlığı, problem çözme ve karar verme, protokol kuralları, iletişim becerisi, toplantı yönetimi, sunum teknikleri, yazışma kuralları,” konularında eğitim gördü, sertifika aldı.

Eseri: “Yarına Ders Çıkarmak-Konuşmalar”/ Yazar Yayınları -Kasım 2015/ Kitap; Türkiye’nin yakın tarihini merak edenler veya hatırlamak isteyenler için kaynak niteliği taşıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.