29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

HALİT ÖZDÜZEN HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi eski yönetim kurulu üyesi Halit Özdüzen Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.

Halit Özdüzen Hayatını Kaybetti

09 Şubat 2019 Cumartesi 10:38

Merhumun cenazesi 09 Şubat 2019 Cumartesi günü (bugün) ikindi namazını müteakip Ankara Hacı Bayram camiinden kaldırılıp Gölbaşı mezarlığına defnedilecektir.

Taziye 10 Şubat 2019 Pazar Günü 13.00'te Karanfil sok. 21/9 Kızılay adresinde bulunan Adıyaman ve İlçeleri Eğitim Vakfında yapılacaktır. 

Merhum Özdüzen'e Allah'tan rahmet ve ailesine sabr-ı cemiller niyaz ederiz.

Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu

 

Halit Özdüzen Kimdir? 

Adıyaman’da doğup, temel eğitimini bu şehirde, orta öğrenimini Adana, yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesinde tamamladı. Sonraki yıllarda Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde bir eğitim programına katıldı. Çeşitli yönetim kademelerinde hizmet vererek 1994 yılında Kamudaki hizmetini emeklilikle sonlandırdı.

İstanbul’da bulunduğu askerlik  ve üniversite yılları  ile başka geliş gidişlerde, M.T.T.B. İskenderpaşa, Karagümrük, Beyazıt çevresi ve Marmara Kıraathanesindeki sohbet ve ilim-irfan toplantılarına katılma fırsatı buldu. Adıyaman, Hama(Suriye) İstanbul, Eskişehir ve Ankara’daki son 45 yılın yaşayan abide insanlarından  pek çok alim, arif, edebiyat adamı ve düşünürün feyz ve  sohbetlerinden istifade etti. 

Tasavvuf, tarih ve diğer sosyal bilimlerle, Arapça ve Farsça dillerine de ilgi duyan ÖZDÜZEN’İN Tasavvuf Yolcusu/Tarikatlar ve Alevilik ile Aşk Yolcusu/ Mevlana ve Mevlevilik, (Ötüken Yayıınları-İst.) Kur’an ve Hikmet Işığında Esmaü’l Hüsna(Beyaz Kule Yay. Ank.)  isimli çalışmaları yayımlanmıştır. Bir çok çalışması yanında Mavere Dergisi ve 7 güzel adamla ilgili araştırmaları yayına hazır olup, sponsor ve konularının uzmanı yayımcı aranmaktadır.

Yazarın yazılı/sesli dergi, gazete ve internet sitelerinde ve günlük gazetelerde pek çok araştırma makale, hikâye, şiir ve söyleşileri yayımlanmış ve yayınlanmaktadır. Şiirlerinden bazıları çeşitli formlarda bestelenmiştir. “Selam Sana Ya Muhammed Mustafa” isimli Naatı, ünlü besteci Ahmet Hatipoğlu tarafından Acem makamında ve tasavvuf formunda bestelenmiştir. Beste Hatipoğlu’nun tüm eserlerine kapsayan “ Beste Külliyatı “ isimli Diyanet yayınları (2012) arasında çıkan kitabında yayınlanmıştır.

Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir. Birkaç vakıf, dernek gibi kuruluşların kurucuları ve yöneticileri arasında yer almıştır. Çeşitli kuruluşlar nezdinde sosyo-kültürel çalışma,  söyleşi ve sohbetlere katılmış. Kendi adına çocuklarının kurduğu “Halitozduzen.com” sitede Yazıları yayımlanmıştır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.