27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

HATIRALARLA MEHMED ŞEVKET EYGİ

Abdullah Çavuş yaklaşık 20 yıl kadar yoldaşlık ettiği Mehmed Şevket Eygi ile yaşadıklarından tatlı kesitler paylaştı Dünyabizim okurlarıyla.

Hatıralarla Mehmed Şevket Eygi

07 Ağustos 2019 Çarşamba 13:24

Cumhuriyet tarihi geleneğimizin bilinen meşhur birkaç üstadından birisiydi Mehmed Şevket Eygi Beyefendi. O, benden evvel kendisine gelip gidenler için Şevket Ağabey, benim için ise (küçük yaşta tanıdığımdan) Şevket Amca idi.

Galatasaray Lisesi’nin olduğu kadar İslami camianın da nadide ve başarılı bir “imalat hatası” olan Şevket Amca’nın 1954’te Diyanet İşleri Başkanlığı’nda merhum Başkan Ömer Nasuhi Bilmen Hocanın özel kaleminde memuriyete başladığı andan vefat tarihi 2019 senesine kadar olan yaşamı, fiilen tam 65 sene, Müslümanlar için üretimle geçti. Dile kolay, tam 65 sene. Müslümanlara öncülük, örneklik, ağabeylik, gazetecilik, yayıncılık, danışmanlık, yazarlık yapmıştı.

Ben bu yazımda Şevket Amca’nın herkes tarafından bilinen genel öncü özelliklerinden ziyade, yanında bulunduğum 20 yıllık süre içerisinde bizzat yaşadığım ve doğal günlük hayatındaki Şevket Amca’nın örnek davranış ve tepkilerini ortaya koymaya çalışacağım. Daha çok hatıra aktarabilmek için ise geçişlerim paragraflar üzerinden olacak.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/hatiralarla-mehmed-sevket-eygi-h36890.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.