19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

HAYATTA İKEN KIYMET BİLELİM

TYB 40. yıl faaliyetleri kapsamında “Dostlarının Tanıklığı ile Yaşayan Yazarlara Saygı" programlarını sürdürüyor. İkincisi düzenlenen etkinlikte konuşan TYB Genel Başkanı M. Kazım Arıcan, insanların hayatta iken kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti.

Hayatta iken kıymet bilelim

19 Nisan 2018 Perşembe 13:09

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 40. yıl faaliyetleri kapsamında “Dostlarının Tanıklığı ile Yaşayan Yazarlara Saygı" programlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Muhsin Mete ile başlayan  anma programlarının ikincisi Araştırmacı- Yazar Dr. Nazif Öztürk ile devam etti. Türkiye Yazarlar Birliği'nin eski Genel Başkanlığını da yapan Öztürk'ün eserleri ve kişiliği ele alınıp hatıraları paylaşıldı. TYB Genel Merkezi Mehmed Âkif Divanı'nda önceki akşam yapılan programa TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, Mehmet Aycı, Mevlüt Çam, Adnan Karaismailoğlu, İbrahim Ulvi Yavuz, ve Bahaeddin Yediyıldız, Fatih Gökdağ ve çok sayıda davetli katıldı.

40. YILDA ÇOK YOĞUN PROGRAMLARA İMZA ATIYORUZ

"Dostlarının Tanıklığı ile Yaşayan Yazarlara Saygı" programında konuşan TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan "Vefa çok kıymetli, çok değerli bir erdemimiz. Sadece bir adabı muaşeret, sadece bir güzellik olmasa gerek. İnsani erdemlerin herhalde en yücesi olsa gerek diye düşünüyorum. İnsanoğlu hayatta en mutlu olduğu anı vefanın, vefakarlığın, kadirşinaslığın gösterildiği anda hissetse gerek. O nedenle içinde bulunduğumuz bu müessesenin 40. yılında bulunmak benim açımdan da şeref duyulacak bir süreç. 40. yıl anısına çok yoğun faaliyetler yürütüyoruz. Birbirinden kıymetli faaliyetler icra ettik. 
40. yılda bu programı düşünüp, tasarlayıp 40. yılda böyle bir programın icra edilmesine tasavvur eden büyüklerimize, ak sakallılarımıza ben gerçekten minnettarım" dedi.  

HAYATTA İKEN KIYMETİNİ BİLELİM

Hayatta iken vefanın gösterilmesi için çalıştıklarını belirten Genel Başkan Arıcan, "Hayatta iken kıymetlerimizi bilmiyorduk.  Daha çok vefatından sonra badem gözlü, sırma saçlı şeklinde hep telakki ediyor idik. Hayatta iken bu vefanın gösterilmesi, buna şahitlik edilmesi gerçekten çok özel bir insani değer olsa gerek. Bir kadirşinaslığı insanın hayatta iken görmesi, yaşaması çok farklı bir duygu olsa gerek. Bu anlamda Nazif hocamız sağ olsun teşrif ettiğinde o erdemli duruşu ile vakur duruşu ile bize de örneklik teşkil ediyor" diye konuştu.  

Devamı: http://www.gazeteilksayfa.com/hayatta-iken-kiymet-bilelim-28564h.htm

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.