24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara21°C

HÜDAPAR’DAN TYB İSTANBUL ŞUBESİNİ ZİYARET

HÜDAPAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyet, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’yı ziyaret etti. Ziyarette ülke ve dünya gündemine dair önemli konular konuşuldu.

HÜDAPAR’dan TYB İstanbul Şubesini Ziyaret

25 Ocak 2019 Cuma 12:38

İl Başkanı Erdal Elibüyük partilerinin faaliyetleri ve siyasete bakışlarıyla ilgili kapsamlı bilgi verdi. Mahmut Bıyıklı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şöyle konuştu:

“HÜDAPAR’ın özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Terör örgütü ve onun yandaşı partinin HÜDAPAR’ın bölgedeki varlığından rahatsız olması, HÜDAPAR’ın doğru yolda olduğunun kanıtıdır. Emperyalistlerin taşeronu olan örgütün birliğe beraberliğe karşı bölücü tutumu yanında, Hür Dava Partisi’nin birliğe atıfta bulunması ve kardeşliği her fırsatta önemsemesi, sadece Türkiye’deki halkların değil ümmetin bir ve beraber olmasını savunması da bizim için önemli kriterdir. Batı’nın paramparça bir İslam dünyası projesine karşı birlik içinde bir ve diri İslam dünyasını savunmak, emperyalizme karşı onurlu bir başkaldırıdır. Aynı zamanda 15 Temmuz gecesi meydanlarda HÜDAPAR’lı kardeşlerimizin ülkemiz için meydanlara çıkması ve direnmesi de unutulmayacak bir durumdur. Yine Doğu Türkistan meselesinde herkesin sustuğu bir dönemde, partinin Türkistan davasına sahip çıkması da altı çizilmesi gereken bir noktadır. İktidarın her yaptığına körü körüne muhalefet etmek yerine iktidarın doğrularının yanında olup eksiklerini hatırlatmak bütün partilerin görevidir. Maalesef muhalefet partileri bunu başaramıyor. Bu noktada da HÜDAPAR’ın olumlu ve ılımlı siyaset anlayışını takdir ediyorum. Beka meselesi olan durumlarda parti menfaatini düşünmek siyaset yapmak değildir. Siyaset ‘önce partim’ değil ‘önce memleketim’ deme sanatıdır. Vatan olmayınca ne siyaset yapabiliriz ne de STK faaliyeti yürütebiliriz. Biz TYB olarak ülkemizin lehine ümmetin menfaatine olan her türlü çalışmaya destek olmaya devam ediyoruz. Memleket meselelerinde yayımladığımız bildiriler, eylemler ve basın açıklamalarıyla bütün kritik zamanlarda duruşumuzu dünyaya ilan ettik. Bunda sonra da aynı kararlılıkla sesimizi yükselteceğiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.