20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

HÜSEYİN AKIN: SEVİNMEK İSTİYORUM

Hüseyin Akın: Sevinmek istiyorum

09 Kasım 2017 Perşembe 13:36

TEOG ’un kalkmasına sevinmek istiyorum. Kimse yerine bir şeyler koymaya kalkmasın. Bu benim açık uçlu sevdalarımdan biridir. Nazım gibi haykırmak istiyorum: ‘Çocuklara kıymayın efendiler!’ Çocukların çocuklukları öldürülmesin; hem şeker de yiyebilsinler. Sadece şeker yemek mi? Uçurtma uçursunlar, çember çevirebilsinler.

Bakanlık açıkladı: TEOG’un yerine sadece ‘nitelikli liseler’ olarak adlandırılan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Proje Liseleri için dileyen sınava girebilecek. Bu sınavları soruları tek merkezden gelecek ve de açık uçlu olacak. Eyvallah, ne diyelim, hayırlı olsun.

Ömrü bu test sistemiyle mücadele içinde geçmiş birisi olarak geç de olsa geri adım atılmasını sevindirici ve olumlu buluyorum. Fakat sevincimi kendi ellerimle kundaklamak pahasına yetkili zevata birkaç sorum olacak:

Soru bir; Öğrencilerin kahir ekseriyetinin sınava girmeyeceğini mi sanıyorsunuz? Eğer öyle sanıyorsanız fena halde yanılıyorsunuz. Bu millette sınav bağımlılık yaptı bir kere. Kolay kolay kapısının önündeki ya da mahallesindeki okula çocuğunu göndermez, ne yapar yapar sınava sokar. Özellikle anneler düne göre bugün daha hırslı ve daha rekabetçi. Aslında ebeveyn çocuğunu sınava sokar gibi görünse de kendisi sınava giriyor. Kendini evladında gerçekleştirmek isteyen o kadar çok aile var ki. Onların hızına yetişene aşk olsun. Bu bakımdan çok az sayıda aile evine yakın olan okula boyun eğip razı olur.

Devamı: http://www.milligazete.com.tr/makale/1418573/huseyin-akin/sevinmek-istiyorum

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.