24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

İSLAM ENSTİTÜSÜNÜN GİZLİ HİZMETKÂRI: ŞEVKET RAŞİT HATİPOĞLU

İslam Enstitüsünün Gizli Hizmetkârı: Şevket Raşit Hatipoğlu

07 Kasım 2017 Salı 13:31

CHP’li Milli Eğitim Bakanı Şevket Raşit Hatipoğlu, 1963 yılında Milli Eğitim Bakanlığı görevinden ayrılmadan önce İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nün Bağlarbaşı'na taşınmasındaki emeği ve imam hatip okullarının sayılarının azaltılması veya kapatılması hususunda kendisine verilen talimata karşı çıkmasıyla, hayırla yâd etmemiz gereken bir isim. Kâmil Yeşil, Ali Özek Hocanın hatıralarından yola çıkarak Hatipoğlu'na dair yazdı.

Tevfik İleri ve M. Celaleddin Ökten (Celal Hoca) İslami kesimin özel saygı duyduğu, rahmetle andığı ve isimlerini, hatıralarını yaşattığı şahsiyetlerdir. Çünkü kıtlık zamanda verilen lokma unutulmaz. Bu isimlerin Müslümanlara verdiği kıtlık zaman lokması, imam hatip liseleridir.

Bu iki öncü, bize göstermiştir ki Müslüman, hassasiyet sahibi, hizmet ehli insanlar, bulundukları yerde iki türlü hizmet eder: 1. Yapılacak kötülüğe engel olur. 2. İyiliğe vasıta olur.

Bu iki hizmet adamı bize gösterdi ki hizmet için kadronun yukarıdan aşağı bütünüyle sizin gibi olması, düşünmesi, hareket etmesi de gerekmez. Bir hasleti sebebiyle hasbelkader bürokraside, medyada, ticarette, üniversitede bulunan nice kişilerin böyle hizmetleri görülmüş ve o hizmet bir daha unutulmamıştır. Fethi GemuhluoğluMehmet Çınarlı bu bağlamda aklıma gelen diğer isimlerdir. Anayasa Mahkemesi üyesi iken türban (baş örtüsü) lehine oy kullanan tek kişi Mehmet Çınarlı idi ve bu benim ona rahmet okumam için yeterli.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/portre/27243/islam-enstitusunun-gizli-hizmetkri-sevket-rasit-hatipoglu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.