18 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C

İSLAMİ YAYINCILIK VE TERCÜME FAALİYETLERİNDE BİR MERKEZ ŞAHSİYET: NİHAT ARMAĞAN

İslami Yayıncılık ve Tercüme Faaliyetlerinde Bir Merkez Şahsiyet: Nihat Armağan

17 Ocak 2018 Çarşamba 12:14

Nihat Armağan, 60’lardan sonra yükselen İslami yayıncılığın ve tercüme yayınların en merkezindeki isimlerden bir tanesi idi. 10 yıl kadar Hilal Yayınları’nın editörlüğünü yapmış, sonrasında Fikir Yayınevi’ni kurmuş ve yönetmişti. Mehmet Erken yazdı.

Nihat Armağan… 60’lardan sonra yükselen İslami yayıncılığın ve tercüme yayınların en merkezindeki isimlerden bir tanesi. 10 yıl kadar Hilal Yayınları’nın editörlüğünü yapmış, sonrasında Fikir Yayınevi’ni kurmuş ve yönetmiş. Bu yayınevi 90’ların ortasına kadar çok ciddi kitaplar yayınlamış ve sonra ismi görülmez olmuş. Nihat Armağan ismini bundan sonra ancak vefat ettiği 2005 tarihinde yazılmış vefayat yazılarında görebiliyoruz. Eski dergilere, kitaplara, gazetelere veya muhtelif internet aramalarına dayanarak bilgi sahibi olmak ise neredeyse imkansız. Kendisinden en detaylı bahseden isim, Hilal Yayınları’nda beraber çalıştığı İsmail Kazdal. Peki, kimdir Nihat Armağan?

Hocazâdeler ismini hak eden bir aile

Oğlu yazar, TV programcısı Yusuf Armağan, “net bir şekilde bilmesek de kimliğinde yazan doğum tarihi 1935 idi” diyor. Nihat Armağan Urfalı. Ailesinin adı Hocazadeler. Bu isim bile eğitimli bir aileden geldiğinin kanıtı. Soyadı kanunundan sonra Armağan soyadını almalarının sebebi ise, dedelerinin Urfa’dan Çanakkale’ye gidip de sağ dönen nadir isimlerden olması; “Bir armağan olarak geri döndük, o zaman soyadımız Armağan olsun” diyorlar yani.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/portre/27737/islami-yayincilik-ve-tercume-faaliyetlerinde-bir-merkez-sahsiyet-nihat-armagan

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.