19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara24°C

İSMET ÖZEL OKUMAK MATEMATİK DERSİNE GİRMEK GİBİ

İsmet Özel okumak, bir matematik dersine girmek gibi. Anladıkça seviyorsunuz fakat sevdikçe anlayacaksınız diye bir kural yok.

İsmet Özel okumak matematik dersine girmek gibi

07 Eylül 2019 Cumartesi 13:17

Bir İsmet Özel kitabı okumak, hele de o kitabın incelemesini yapmak epeyce zor bir iş. İsmet Özel’in tasavvur ettiği dünyayı anlamak ve bu ödünsüz ismi tam mânâsıyla idrak etme gayreti bazen ümit kırıcı olabiliyor. Fakat sonunda düşünceler hemhâl olunca ve defalarca okununca küçük kıpırtılar beliriyor. İsmet Özel okumak, bir matematik dersine girmek gibi. Anladıkça seviyorsunuz fakat sevdikçe anlayacaksınız diye bir kural yok. İsmet Özel her kesimin saygı duyduğu ve Müslümanların; “İyi ki bizden tarafta!” dediği bir isim. Böyle yıldız bir ismi karşı tarafta görmek, kalp kırıcı olabilirdi. İsmet Özel’i olmayanlar bilsinler ki iman aksiyonunu çevirecek maniveladan yoksunlar ve kaybetmeye ama muhakkak kaybetmeye mahkûmlar… Taşları Yemek Yasak zaruretten doğmuş ve vazife şuuruyla yazılmış bir eser.

İsmet Özel, bu eserinde sağlam bir Batı tenkidi yapıyor ve Batı’nın bile isteye filozoflardan medet umduğunu söylüyor. Çünkü filozoflar ilahi kaynaklardan beslenmezler. Bir Müslüman, Müslüman gibi yaşamayı ve kendisine yüklenmiş olan vazifeleri yerine getirmeyi başarsa da henüz diğer Müslümanların sorumluluklarını üstlenmede eksiktir. Çok çeşitlilik arz etmeyen bahaneleri arasında en öne çıkanı buna gücünün yetmeyeceğidir. Şüphesiz bu kaçış, çağın önümüze koyduğu ve en çabuk kabullenilecek bahanedir. Bu kaçış, vazifeyi başkalarına yıkmakla nihayete erer.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/ismet-ozel-okumak-matematik-dersine-girmek-gibi-h37412.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.