23 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

İSTANBUL ŞUBESİ VE TÜRK EDEBİYATI VAKFI’NDAN BASIN AÇIKLAMASI

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Türk Edebiyatı Vakfı ve kültürel faaliyet yürüten dernekler adına Kudüs’te yaşanan gelişmelere dair bir basın açıklamasında bulundu.

İstanbul Şubesi ve Türk Edebiyatı Vakfı’ndan Basın Açıklaması

16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:56

Kudüs’ü başkent ilan eden işgalci İsrail ve ABD’yi lanetleyen Bıyıklı, “Filistin halkının özgürlük mücadelesinde hakkın yanında olup hakikati her şartta dillendirmeye devam edeceğiz.” dedi.
 
ABD’nin desteğini alan İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesiyle birlikte Doğu Kudüs’te Filistin halkına yönelik şiddetin ve devam eden insanlık dramının karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan basın açıklaması şöyle:
 
İşgalci Siyonist İsrail’in Filistin halkına yaptığı soykırım dünyanın gözleri önünde devam etmekte vicdanları kanatmaktadır. Tarih bu zulme ortak olanları ve sessiz kalanları elbette yazacaktır. Fakat bu çağın tanığı olarak bizler, katliamlara ve insanlık dışı zulümlere sessiz kalmayacağız. Bugün, yarın ve daima mazlumun yanında saf tutmaya devam edeceğiz.  Tarih zulümle abad olunmayacağının sayısız örnekleriyle doludur. Gelecek nesillerin lanetle anacağı bir terör devletinin ve destekçilerinin de abad olmayacağına inancımız tamdır. Bütün bu katliamların hesabını er ya da geç vermek durumunda kalacaklardır.
 
Birleşmiş Milletler’in karşı tutumuna rağmen, ABD, katil İsrail yönetimi ile mutlak işbirliği gösterileri eşliğinde büyükelçiliğini Doğu Kudüs’e taşıdı ve Doğu Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını resmen ilan etti. Bu pervasız meydan okumaya karşı vicdan sahiplerinin sessiz kalması elbette beklenemez.
 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam dünyası ve süper güçler eliyle hukuku yok edilmiş bütün mazlum halkları adına cesur bir ses olarak tüm dünyaya seslenişi, Türkiye’nin yaşanan elim gelişmelerin karşısında durduğunu ve bir kez daha İslam’ın ve mazlum haklar için adil savunmanın son adası olduğunu kesin ve net bir biçimde ortaya koydu.
 
Amerika destekli İsrail terörüyle Filistinli kardeşlerimizden şehit olanlara rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. 
 
Şer ittifakının şiddetini her geçen gün daha fazla arttırması sonucu Türkiye’nin sessiz kalmayıp, Filistin ve dahi Kudüs için verdiği politik ve diplomatik mücadeleyi artıracağına, Filistin nezdinde Ortadoğu Müslümanları için lider söylemini sürdüreceğine yürekten inanıyoruz.
 
Bütün bu gelişmelerin şahitliğinde, Amerika ve İsrail’in kutsal Kudüs nezdinde bütün Filistin’e hunharca uyguladığı işgali şiddetle lanetlediğimizi bildirir, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Türk Edebiyatı Vakfı ve kültür dernekleri olarak Filistin halkının özgürlük mücadelesinde hakkın yanında olup hakikati her şartta dillendirmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. Bu vesile ile 18 Mayıs Cuma günü Yenikapı’da düzenlenen “Zulme Karşı Duruş Mitingi”ne katılacağız ve bütün gücümüzle destek olacağız.
 
 
 
Mahmut Bıyıklı
 
Türkiye Yazarlar Birliği
 
İstanbul Şube Başkanı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.