28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

İSTANBUL ŞUBESİ'NDE AFRİN’E ULUSLARARASI DESTEK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

‘Zeytin Dalı Harekâtı Hepimizin’

İstanbul Şubesi'nde Afrin’e Uluslararası Destek Toplantısı Gerçekleşti

27 Ocak 2018 Cumartesi 13:59

Dünyanın dört bir tarafından gelen, farklı milliyetlere mensup olan ve Türkiye’de eğitim gören gençler, “Zeytin Dalı Harekâtı’nda Türkiye’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız.” dediler.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Mihmandar Derneği’nin dünyanın renklerini temsil eden gençler, Afrin’e barış götüren Zeytin Dalı Harekâtı’nın sonuna kadar yanında olduklarını ifade ettiler. Bu harekâtın Afrin’den fazlasını ifade ettiğinde birleşen Türkmenistan, Endonezya, Türkistan, Afganistan ve Bangladeşli genç öğrenciler, “Bu harekât hepimiz için” dedi.

KALBÎ VE FİİLÎ DESTEK

Ordumuzun Zeytin Dalı Harekâtı’yla uluslararası terörün desteklenmesine karşı yürüttüğünü ve Mehmetçiğimizin çetin şartlarda mücadele ettiğine dikkat çeken TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Şehadeti bir cennet müjdesi olarak bilen milletimizin evlatları geri adım atmıyor.” dedi. Mehmetçiğin geçmişte olduğu gibi, müdafaa ruhundan hiçbir şey kaybetmediğini anlatan Bıyıklı, şunları söyledi:

“Harekât bölgesindeki askerlere kalbî ve fiilî desteğimizi eksik etmeyeceğiz. Bu bakımdan Türkiye Yazarlar Birliği olarak onların safında durduğumuzu ilan ettik. Millî duyarlılığa karşı tam tersi görüşte bildiri yayınlayan sözde aydınlar yine böyle bir girişimde bulundular. Kimin hain, kimin kahraman, kimin yerli, kimin millî olduğu da böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Türkiye’yi dert edinen ve Türkiye’yi Türkiye’den ibaret görmeyen yazarlar olarak Türkiye için ses vermeye devam ediyoruz. Dünyanın dört bir yanından, farklı dünyalardan, farklı meşreplerden gelen gençlerimizin ifadelerinden de anlıyoruz ki, dili, dini, ırkı ne olursa olsun Türkiye mazlum coğrafyaların ümidi. Bir kez daha gördük ki, dışarıdan ülkemize destek verenler, burada yaşananların fotoğrafını bizden daha net görüyorlar. Desteklerini Afrin çabamız için de esirgemiyorlar. Bu desteği kamuoyuyla paylaşmak istedik.”

Mihmandar Derneği Başkanı Efkan Özdemir, ülkemizde eğitim almak üzere gelen bu gençlere yabancı değil misafir olarak benimsediklerini anlatarak, misafir öğrencilerin tıpkı 15 Temmuz’da sokaklardan ve muhtelif mecralardan milletimize destek verdikleri gibi ordumuzun Afrin’de süren operasyonunu da devletimizin bütün unsurlarının yanında olarak sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

TÜRKİYE BÜTÜN MAZLUMLAR İÇİN SAVAŞIYOR

6 yıldır Türkiye’de bulunan Türkmenistanlı Begenç, kendilerini bildi bileli Türkiye’yi anavatan olarak gördüklerini, 15 Temmuz’dan bu yana sınırın içinden ve dışından yürütülen terör mücadelesine destek verdikleri gibi Zeytin Dalı Harekâtı’na ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

3 yıldır Türkiye’de öğrenciliğini sürdüren Afganistanlı Emirga, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde Türkiye’nin kendileri için büyük bir umut olduğunu kaydetti.

Endonezyalı Muhammed Beski ise 7 senedir Türkiye’de olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin 15 Temmuz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtıyla yalnızca Türkiye’yi müdafaa etmediğini, bütün İslam coğrafyasının da bu mücadele ile ayakta kaldığını, bunun için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok şey borçlu olduklarını ifade etti.

BATILI BASKISINDAN KURTULMA UMUDU

Marmara Üniversitesinde İslam hukuku alanında yüksek lisans yapan Bangladeşli Muhammed Doha, Afrin operasyonuyla İslam dünyasına Batı müdahalesine engel olunması gerektiğinin bir kez daha anlaşıldığını kaydetti. Yaşadığımız her problemin arkasında Batılıları bulduğumuzu ve Erdoğan’ı onlarla mücadele eden liderlik vasfından dolayı ülke olarak takdir ettiklerini ve Türkiye ile kardeşlik bağları olduğunu belirtti.

1-007.jpg2-006.jpg3-006.jpg
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.