19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİNDE “KUTADGU BİLİG OKUMALARI” BAŞLIYOR

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, yazılışının 950. yılında “Kutadgu Bilig Okumaları” programı tertip ediyor.

Kahramanmaraş Şubesinde “Kutadgu Bilig Okumaları” Başlıyor

13 Aralık 2019 Cuma 13:32

Kutadgu Bilig Okumaları, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından imzalanan protokol çerçevesinde TYB Kahramanmaraş Şubesi, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi ve Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi işbirliğinde düzenlenecek.

20 Aralık 2019-24 Nisan 2020 tarihleri arasında her Cuma saat 18.00’de Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilecek olan okuma programı, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Bağlarbaşı İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve TYB Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Enver Çapar tarafından yürütülecek.

13 yaşından büyük herkesin katılabileceği Kutadgu Bilig Okumaları için Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi ile Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesine şahsen müracaat edilebilirken TYB Kahramanmaraş Şubesi elektronik posta adresi tybkahramanmaras@gmail.com üzerinden ve 05057794152 cep telefonu numarasından proje yürütücüsü Enver Çapar ile irtibata geçilebilir.

Karahanlı Uygur Türklerinden Balasagunlu Yusuf Has Hâcip’in 1069-1070 yıllarında kaleme alıp Doğu Karahanlı hükümdarı Tabgaç Uluğ Buğra Kara Han'a takdim ettiği Kutadgu Bilig, İslâmî devrin ilk büyük Türkçe eseri olma özelliği taşıyor. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram, “Kutadgu Bilig, Türkçemizin şaheserlerinden biridir. Ülkemizde adı en çok bilinen ama maalesef en az okunan eserler arasında yer almaktadır. Bizler de bu kıymetli eseri, düzenlediğimiz bir okuma programıyla anlama ve anlatma gayreti içerisinde olacağız. Gençler başta olmak üzere konuya alaka duyan tüm hemşehrilerimizi Kutadgu Bilig Okumalarına davet ediyoruz.” dedi.

kutadgu-bilig.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.