24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

KAMU-STK İŞ BİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Erkan Kılıç, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı ziyaret etti.

Kamu-STK İş Birliğine Önem veriyoruz

26 Temmuz 2019 Cuma 17:05

26.07.2019 tarihinde, TYB’de gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Genel Müdür Kılıç, STK’ların önemli bir fonksiyon gördüğünü belirterek sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını yerinde dinlemek, görüş ve önerilerini almak amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

STK’lar bizim için önemli

Kamu ve STK iş birliğinde önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Kılıç, “ Genel müdürlük olarak; toplumsal sorunların çözümüne yönelik projeler geliştiren sivil toplum kuruluşlarının yanındayız. Etkin iletişim ve yapılacak iş birlikleriyle önemli meseleleri çöze biliriz” diye konuştu.

TYB Genel Başkanı Arıcan’da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birliğin kuruluş amacı ve yaptığı faaliyetler hakkında Genel Müdür Kılıç’a bilgi veren Arıcan, Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini, kültürünü, sanatını, edebiyatını ortak payda olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Ülkemizin hemen hemen her şehrinde; yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile önemli kültür sanat faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ettiklerinin altını çizen Arıcan şöyle konuştu; “Geçen yıl 40 yılımız dolayısıyla da yoğun programlar gerçekleştirdik.  Tamamını olmasa bile bazılarını başlıklar halinde şöyle sıralamak istiyorum:

“Ahlak Şurası", "Milletlerarası Tarihi ve Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni", "Türkçenin 12. Uluslararası Şiir Şöleni", "Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Kongresi", "1000. Yılında Nizamülmülk", "Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu", "Kültür Kervanı", Kırklar Meclisi, “Yaşayan Yazarlara Saygı”, “3. Korsan Yayınla Mücadele Çalıştayı”, “40. Yıl Vefa Gecesi”, “Erol Güngör Sempozyumu”, “2. Genç Yazarlar Kurultayı”, “Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak Sempozyumu”, “Şehir Kültürü Kültürlü Şehir”,  “Mesnevî Okumaları”, “Tarık Buğra Bilgi Şöleni”, “Kırk Yılın Hikâyesi Sempozyumu”, “Vefatının 30. Yılında Şehriyâr Paneli”, Erzincan Şubesi Açılışı ve Şiir Zirvesi”, “2. Felsefe Şûrası”, “Türk Romanı Paneli”, “Uluslararası Yahya Kemal Sempozyumu”, “Niyâzî-i Mısrî Bilgi Şöleni”, 10. İstanbul Edebiyat Festivali.”

 

Geleceğe yatırım yapıyoruz

Gençlerle ilgili kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarının geleceğe yapılacak en büyük yatırımlardan biri olduğuna inandıklarını ifade eden Arıcan; “Güçlü edebiyat mirasımızı geleceğe taşıma idealini taşıyan, bu amaçla okuyan, düşünen, araştıran, yazan gençlerimizi kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına dahil etmek için “TYB Gençlik Birimi” ni oluşturduk. Gençlik birimi seminer, konferans, söyleşi ve etkinlikleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde genç kahveyi açtık. Ücretsiz çay ve kahve ikramları eşliğinde kitap okuyan gençler, kültür sanat faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar.”

Ziyaretin sonunda bir değerlendirme yapan Genel Müdür Kılıç, “Nizamülmülk” konusu başta olmak üzere, TYB’nin kültür, sanat, fikir, edebiyat alanındaki projelerini önemsediğini ve bu konularda iş birliğinin kendilerini de mutlu edeceğini belirtti.

Konuşmalardan sonra “Genç Kahve”yi de ziyaret eden Genel Müdür Kılıç burada gençlerle bir süre sohbet etti.

Ziyarete Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Daire Başkanı İzzet Güven,  TYB Genel Mali Sekreteri   Ahmet Fatih Gökdağ, danışman Ferhat Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kurtoğlu ve Mahmut Erdemir katıldı.

img_4228.jpgimg_4230.jpgimg_4237.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.