25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

KARABATAK’TA “MEHMETÇİK VE EDEBİYAT”

Karabatak dergisinin 38. sayısı “Mehmetçik ve edebiyat” dosyası ile çıktı. Ali Ural sunuşta “Şiirler, hikayeler, makaleler yazdık bu sayımızda Mehmetçiğe şükrünlarımızı ifade etmek için” diyor.

Karabatak’ta  “Mehmetçik ve edebiyat”

19 Haziran 2018 Salı 15:47

Dünya yeniden şekillenirken Türkiye kendi konumunu belirmeye çalışıyor ve bu birçok konuda güçlü bir orduyu gerektiriyor. Askerlerimiz son yıllarda sınır ötesi harekatlarla Türkiye’nin bölgedeki konumunu güçlendiriyor. Bir savaş edebiyatı değilse bile, Anadolu’nun mayasında bulunan askerlik ruhunun dile getirilmesi gekeriyor. Karabatak’ın bu sayısında bu yöndü güçlü bir adım atılmış.

“Mehmetçik ve Edebiyat” başlıklı dosyasında Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu “Asker Millet Olarak Hz. Muhammed’i sevdiğini Söylemek: Mehmetçik”; Hasan Akay “Şehid Oğlu Bir Şairin Bir Başka Şair Tarafından Savunulması!”; Ali Sürmelioğlu “Elemim Bir Yüreğin Kârı Değil”; Ercan Yılmaz “Benden Bir Kahramanlık Neşidesi mi Bekliyordunuz?”; Mustafa Köneçoğlu “Biz Neyiz ya da Mehmetçik Bizim Kimimiz Olur”; Oğuz Şenses “Söz Ola Kese Savaşı”; Serhat Demirel “Yahya Kemal Beyatlı’nın Şiirinde ‘Mühim Bir Nefer’ Olarak Türk Askeri”; Hüseyin Tunca “Gün Akşamlıdır Devletlim; Dün Doğduk, Bugün Ölürüz!..” ve Naime Erkovan “Kızılelma Kalbindir” başlıklı yazıları yer alıyor.

Karabatak’ta bu ayın röportajı Savaş Ş. Barkçin’le yapılmış. Diğer yazılarla da dolu dolu bir dergi Karabatak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.