25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

KERİME YILDIZ: ATATÜRKÇÜLÜK; ŞEREF NÂMUS MESELESİDİR

Kerime Yıldız: Atatürkçülük; Şeref Nâmus Meselesidir

17 Kasım 2017 Cuma 09:29

Aslına bakarsanız Ak Partili vekillerin Atatürkçü olmalarını son derece ahlâkî buluyorum. İslâmcı söylemleri bırakırlarsa daha da ahlâkî bulacağım. Neden mi?

Arkadaş, Ak Parti vekilleri seçildikleri zaman Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacaklarına yemin etmediler mi? Allah’a verdikleri söz sebebiyle saçlarının telini göstermemek için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giden tesettürlü okumuşlar, sıra vekilliğe gelince koşa koşa Atatürk ilke ve inkılapları üzerine yemin etmediler mi? Bu ne yaman çelişki böyle?

Kısacası Ak Parti vekillerinin bugüne kadar takındıkları tavır yanlıştı. Geldikleri nokta, doğru olandır. Yeminlerini tutuyorlar o kadar!

Yalnız ben de aptal değilim. Timur’a giden Nasreddin Hoca gibi ortada kalınca yine onun zekâsına sığınarak isteklerimi sıralayacağım:

Meclis’deki kadın vekillerin başlarını açmalarını istiyorum. Çünkü Atatürk döneminde böyle saçmalıklar yoktu. Hem Atatürk ilke ve inkılapları üzerine yemin et hem aykırı davran. Olmaz öyle şey!

Muhtemelen tekrar seçilecek olan İsmâil Kahraman’ın redingot giyip, papyon takmasını istiyorum. Tıpkı Atatürk gibi. Hatta şapka da takmasını istiyorum. Şapka Kânûnu’nun uygulanmasını; şapka takmayanların cezâlandırılmasını istiyorum. Karşı çıkanlar için darağaçları kurulmasını…

First leydilerimizin başının açık olmasını, resepsiyonlarda açılış dansı yapmalarını istiyorum. Mevhibe İnönü de Reşide Bayar da böyle yapmışlardı.

Ezanın Türkçe okunmasını istiyorum. Hatta klasik makamlarımızla değil, klasik batı müziğine uygun bir besteyle okunsun. Yok yok, tümden yasaklansın, olsun bitsin.

Üniversite reformu yapılmasını, üniversitelerdeki bütün yobaz akademisyenlerin atılmasını istiyorum. Akademisyenlik, ayağa düştü. Pek bir Anadolu kokuyor.

Osmanlıcanın yasaklanmasını istiyorum. Çocuklarımızın ufkunu kapatıyor.

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/1704/ataturkculuk-seref-nmus-meselesidir.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.