19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

KONYA ŞUBESİNDE KISA FİLM GÖSTERİMİ

TYB Konya Şubesinin her hafta düzenlediği etkinlikte bu hafta Kısa Film Gösterimi vardı.

Konya Şubesinde Kısa Film Gösterimi

04 Aralık 2017 Pazartesi 09:13

Kısa metrajlı film alanının ustalarından Şenol Çöm Konyalı sinemaseverlerle buluşarak bir birbirinden güzel 7 filminin gösterimini yaptı. İlk gösterilen Çaput filminde, Eğitimsizlik, batıl inançlar ve çaresizlik karşısında insanın düştüğü acziyet ele alınmıştı. Batıl inançlara yönelik eleştirel bir bakış, insanın çaresizken nasıl yalanlara inanmaya meyilli olduğu Ahmet Kural’ın oyunculuğu ile anlatılmıştı.

İkinci film bir belgesel niteliği taşıyan Salyangozun Yolculuğu idi… Salyangoz hakkında bilgi verilirken, salyangoz toplayarak hayatlarını idame ettirmeye çalışan insanların hayatlarından kesitlerin sunulduğu filmde bir salyangoz fabrikası işletmecisinin ağzından ihracat sırasında kazanılan miktarı ve en çok salyangozun Fransa’ya gönderildiğini öğreniyoruz. Yine İstanbul’da bulunan bir lokantada hazırlanan salyangoz yemeğinin yapılışını ve bu yemekten tadan iki kişiden tadı hakkında bilgi alıyoruz.

Firar ismini taşıyan üçüncü filmde ise bir farenin yaşadığı evden firar edip ıssız doğa ile başbaşa kalma macerası anlatılıyor. Filmin en çarpıcı yanı ise farenin evin içinde hareket ederken televizyonda oynayan filme dalan kedi tarafından fark edilmemesi.

Gösterilen üç film sonrasında Doç. Dr. Abdullah Harmancı ve seyirciler tarafından yöneltilen soruları cevaplayan Şenol Çöm, kısa metrajlı filmlerde istediği mesajları daha rahat bir şekilde ve daha ucuza verebildiğini söyledi.

Kısa süren soru cevap faslının ardından 4 kısa film daha gösterildi. Programın sonunda Şenol Çöm’e TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten günün anısına bir plaket takdim ederken Sanatçı değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.