28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C

KONYA ŞUBESİNİN 12. GENEL KURULU YAPILDI

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olağan 12. Genel Kurulunu 20 Ocak Cumartesi Günü Konya İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirdi.

Konya Şubesinin 12. Genel Kurulu Yapıldı

22 Ocak 2018 Pazartesi 10:42

Genel Kurul üyeler tarafından büyük ilgi gördü. Yönetim Kurulu için Prof. Dr. Hayri Erten ve Yrd. Doç. Dr. Muammer Ulutürk’ün çıkardığı listeler yarıştı.

Sunuculuğunu Muhammed Acıyan’ın yaptığı Genel Kurul, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Ahmet Çalışır Hoca'nın okuduğu Kuranı Kerim ile açıldı. TYB Konya Şubesi 12. Olağan Genel Kuruluna, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca ve Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, NEÜ Güzel Sanatlar Fak. Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, NEÜ AKİF Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, NEÜ AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Yeni Haber Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu, Anadolu Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Bay, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, pek çok gazeteci ve akademisyen katıldı.

Genel Kurul toplantısında üyelerin oybirliği ile Divan, Mustafa Arslan’ın başkanlığında Lokman Koyuncuoğlu ve M. Ali Köseoğlu’ndan oluştu.

Genel Kurulun açılış konuşmasında Prof. Dr. Hayri Erten, Türkiye Yazarlar Birliğinin kuruluşundan bu yana ülke genelinde toplumun sosyo-kültürel, dinî ve millî değerlerini benimsemiş; bilimsel ve düşünsel bağlamda öncülük etmiş tüm değerleri gündeme getirmeye çalıştığını söyledi.  Prof. Dr. Erten sözlerine şöyle devam etti: “Değerlerimizin gelecekteki nesillere aktarılmasında Türkiye Yazarlar Birliği olarak köprü görevini yerine getirmeye devam edeceğiz. TYB tüm toplumsal değerlerimizle ülkemizin ve milletimizin birliğinin güçlendirilmesini sağlamaktadır. Neredeyse bir asırı aşkın süredir içinden geçtiğimiz sıkıntılı günlerde kardeş olmaya, birlik olmaya daha çok ihtiyaç duyduğumuz aşikârdır.”

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin etkinliklere katılmalarının önemli olduğunun altını çizen ve TYB Konya şubesinin kardeşlik ve birlik çerçevesinde edebî, sosyal, dini ve kültürel değerlerin anlaşılması konusunda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını belirten Erten; “Pek çok etkinlik ve çalışma gerçekleştirdik. Etkinliklerimiz yeni dönemde de hızla devam edecek. Özellikle genç arkadaşların etkinliklere katılmasını istiyoruz. Yazar-okur buluşmaları düzenledik. Çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Sahasında bilinen değerli pek çok sayıda akademisyenlerimize ve yazarlarımıza konferanslar verdirdik ve paneller düzenledik. Önümüzdeki süreçte daha da çok etkinlik düzenlemeye gayret göstereceğiz.” dedi. 

Prof. Dr. Hayri Erten’den sonra söz alan Konya Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, belediye olarak Konya’ya fiziki yatırımlar yanında kültür ve sanat alanında da hizmet etmeyi görev kabul ettiklerini belirtti. Konya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının hizmet yapmalarını kolaylaştırıcı tedbirler aldıklarını, imkânlar nispetinde rahat çalışabilecekleri ortamı hazırlamak için ellerinden gelen bütün itinayı gösterdiklerini belirterek şehrin en aktif çalışan sivil toplum örgütü olan TYB Konya şubesi ile çalışmanın bir zevk olduğunu söyledi.

TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporunun ibrasından sonra katılımın yüksek olduğu yönetim kurulu seçiminde Prof. Dr. Hayri Erten, üyelerin büyük çoğunluğu tarafından kabul gördü. Güven tazeleyen Prof. Dr. Hayri Erten’in listesi aşağıdaki isimlerden oluştu.


Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:
1. Hayri Erten
2. Ahmet Çaycı
3. Bekir Biçer
4. Ahmet Kazım Ürün
5. Duran Çetin
6. Aziz Ayva
7. Hüzeyme Yeşim Koçak
8. Mehmet Akif Sarıkaya
9. Melahat Ürkmez

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:
1. Ali Fuat Baysal
2. Mustafa Güden
3. Bedir Köseoğlu
4. Muhammet Acıyan
5. Hatice Hilal Seyhan
6. Hasan Coşar
7. Şener İşleyen
8. Zeki Oğuz
9. Sadık Gökce
Denetim Kurulu:
1. Nazmi Zengin
2. Salih Sedat Ersöz
3. Yusuf Ziya Karipek
Denetim Kurulu Yedek
1. Saffet Yurtsever
2. Hasan Bayraktar
3. İbrahim Can

GENEL KURUL DELEGELERİ
1. Ahmet Sorgun
2. Mustafa Kabakcı
3. Kamil Uğurlu
4. Ahmet Köseoğlu
5. Bekir Şahin
6. M. Ali Köseoğlu
7. Yusuf Türkalp
8. Mustafa Arslan
9. Adem Alemdar
10. Abdüssettar Yarar
11. Lokman Koyuncuoğlu
12. Mustafa Güçlü
13. M. Ali Uz
14. Caner Arabacı
15. Ahmet Çalışır
16. Nurettin Bay
17. Mustafa Yazlık
18. Ali Fuat Baysal
19. Mustafa Güden
20. Bedir Köseoğlu
21. Muhammet Acıyan
22. Hatice Hilal Seyhan
23. Hasan Coşar
24. Şener İşleyen
25. Zeki Oğuz
26. Sadık Gökce
27. Nazmi Zengin
28. Salih Sedat Ersöz
29. Yusuf Ziya Karipek
30. Saffet Yurtsever
31. Hasan Bayraktar
32. İbrahim Can
33. İsmail Detseli
34. Mehmet Harmancı
35. İbrahim Dıvarcı
36. Cemil Paslı
37. Fatma Polat
38. Ömer Lütfi Ersöz
39. Ahmet Kuş
40. Yücel Kemendi
41. Ahmet Tapu
42. Murat Ak


tyb-genel-kurul-2.jpgtyb-genel-kurul-5.jpgtyb-genel-kurul-4.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.