29 Mart 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

KÜLTÜR KERVANI PEYGAMBERLER ŞEHRİ ŞANLIURFA’DA

Türkiye Yazarlar Birliği’nin 35. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Ankara’dan yola çıkan ‘ Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı Ş.

Kültür Kervanı Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da

Şairlerin şiirlerini okumasıyla başlayan söyleşi Şair Vedat Güneş’in ‘Bir sevda uzantısı’. Ve Mehmet Akif İnan anısına yazdığı şiiri okumasıyla başladı. Vahab Akbaş ‘Kurban’,’’Merhaba’. Mehmet Kurtoğlu ‘ Eski Bir şehrin sokaklarında’. İbrahim Eryiğit ‘’Bir İbrahim Olmak’ ve M.Atilla Maraş ‘ ‘Bahçe’ e ‘Yürür Sular Damına’ şiirleri okumasıyla sona erdi.

Programın Konferansı  ise, ‘35.yıl sonra Kemal Edip Kürkçüoğlu’ idi. Rahmetli K.Edip Kürkçüoğlu Ş.urfa’nın Kültür.,edebiyat ve manevi hayatına kalemi ve düşünceleri ile hizmet etmiş önemli bir şahsiyettir. Maalesef vefatından sonra Urfalılardan gerekli ilgiyi de görmemiştir. TYB 35. Yılında bu muhterem zatı anarak vefasını göstermiştir.

Dr. Mehmet Sılay Kemal Edib Kürkçüoğlu’nun Resulullah (SAV) Efendimize yazdığı ‘Naat’ı okumasıyla söyleşinin takdimi ile TYB Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan yapmıştır. Doğan Şehir kavramı ve şehir kimliği üzerinde durduğu konuşmasında,’ş.Urfa  bugüne kadar kimliğini koruyarak gelmiş ilk 10 şehrimiz arasında yer almıştır. Şehir şairleri, kültürleriyle kimliklerini oluşturduklarını belirterek ‘ Ş.Urfa Nabi’si ile M.Akif İnan’ı ile kültür kimliğini bugünlere getirmiştir’ dedi.

Kemal Edip Kürkçüoğlu panelinin panelistleri Mehoç Dr. Hüseyin Akpınar Merhaudan besteledii ‘Hak Erenler’ şiirini Ney ile üfledikten sonra sözlerini de okuyarak toplantıya ayrı bir renk kattı.

Kurtoğlu, Kürkçüoğlu’nun hayatından kesitlerle  edebiyatımıza, kültürümüze, tasavvufi hayatımıza yaptığı hizmetleri anlattı. Yusuf Turan Günaydın ise Kemal Edip’in hocalık  dönemindeki ders notları üzerine yaptığı çalışmalardan bahsederek kültür ve medeniyetimize katkılarını dile getirdi

Toplantı sonunda resim sergisi gezilirken aynı zamanda yazar okur buluşması da gerçekleştirildi.

Haber: Ferhat Koç

Fotoğraflar: Ahmet Dur

 

urfabirurfaikiurfaucurfadorturfason

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.